TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реформи во дејноста и Национална статегија, бараат угостителите

Телма - 12.10.2017

Граѓаните се поделени околу барањата на угостителите за продолжување на работното време во локалите до 1 часот по полноќ, без ограничувања. Анкета на граѓани: „Да се почитува тоа што е предвидено. Значи до 12, односно до 24 часот.

Угостителите бараат национална стратегија

ТВ21 - 11.10.2017

Угостителите го кренаа гласот. Бараат од државата да се изготви национална стратегија за нивниот сектор. Со години се жалат, но никој не реагира на нивните барања, велат формирале ново здружение.

Угостителите незадоволни од државата поради високите даноци, големите казни и работното време

Денар - 11.10.2017

Од здружението „Хорекаши“ велат дека тие не се против закони и правила, туку се за економски просперитет кој ќе ги искористи потенцијалите на Македонија кои лежат во туризмот. Затоа бараат партнерство со институциите за изготвување национална ...