TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Умрела од премногу работа и 159 часа прекувремено работно време: Шефот го криел нејзиниот случај од апсурдна причина

Точка - 06.10.2017

Веста за смртта на новинарката става нов притисок на властите да го решат проблемот со големиот број на смртни случаи предизвикани од прекувремена работа. Јапонската новинарка, 31-годишната Мива Садо, починала од прекувремена работа, соопштиле ...

Јапонска фирма казнета поради барања за прекумерна работа...

Н.Македонија - 06.10.2017

Јапонска фирма казнета поради барања за прекумерна работа Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 44.000 долари, откако суд во Токио донесе решение дека вработените во таа компанија работат премногу над легалните лимити, јавуваат медиумите ...

Јапонци на граница на издржливост

Оff.net - 06.10.2017

31-годишна Јапонка умира од преработеност откако во рок од еден месец само во прекувремено има 159 работни часови. Јапонката Мива Садо била новинарка во државната телевизија НХК, и во месецот пред нејзината смрт таа имала само 2 слободни дена.

Новинарка починала од прекумерна работа

Слободен Печат - 06.10.2017

Новинарката Мива Садо, вработена во јапонската националната телевизија НХК (со седиште во Токио), починала од прекувремена работа, стои во официјалниот извештај на истражителите. Новинарката месецот пред смртта имала само два слободни дена и дури ...

Јапонска новинарка починала од прекумерна работа

Денар - 06.10.2017

30-годишната јапонска новинарка Мива Садо починала како последица од прекувремената работа, велат инспекторите. Садо работела за Националната телевизија “НХК” во Токио, а во месецот пред нејзината смрт имала само два слободни дена и 159 прекувремени ...

Млада новинарка починала од премногу работа: За еден месец имала само два слободни дена

Република - 06.10.2017

Случајот со смртта на јапонската новинарка Мивие Садо (31) повторно е актуелен во Јапонија и се поголем е притисокот на владејачката структура во таа земја да го реши проблемот со се поголемиот број на смртни случаи поврзани со прекувремена работа.

ТРАГЕДИЈА- Починала од прекувремена работа

Exclusive.mk - 06.10.2017

31-годишна јапонска новинарка Мива Садо починала како последица на прекувремена работа, соопштија инспекторите. Садо работела за националната телевизија NHK во Токио, а три месеци пред смртта имала само два слободни дена и дури 159 прекувремени ...

Јапонската фирма Дентсу казнета поради барања за прекумерна прекувремена работа

Телевизија Нова - 06.10.2017

Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 500.000 јени (44.000 долари) откако суд во Токио донесе решение дека вработените во таа компанија работат премногу над легалните лимити, јавуваат токиски медиуми.

Новинарка починала од прекумерна работа

Вечер - 06.10.2017

Новинарката месецот пред смртта имала само два слободни дена и дури 159 прекувремени часа. Немилиот настан се случил во јули 2013 година, кога и откажало срцето, но нејзините надредени досега го криеле тој случај, наводно поради почитувањето спрема ...

Јапонската фирма Дентсу казнета поради барања за прекумерна прекувремена работа

Сител - 06.10.2017

Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 500.000 јени (44.000 долари) откако суд во Токио донесе решение дека вработените во таа компанија работат премногу над легалните лимити, јавуваат токиски медиуми.

Новинарка починала од прекумерна работа

Локално - 06.10.2017

Новинарката Мива Садо, вработена за јапонската националната телевизија НХК (со седиште во Токио), починала од прекувремена работа, стои во официјалниот извештај на истражителите. Новинарката месецот пред смртта имала само два слободни дена и дури ...

Јапонската фирма Дентсу казнета поради барања за прекумерна прекувремена работа

+инфо - 06.10.2017

Официјалните податоци на Владата покажуваат дека од март 2014. до март 2015 повеќе од 2.000 луѓе извршиле самоубиство поради стрес на работа. Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 500.000 јени (44.000 долари) откако суд во Токио донесе ...

Новинарка починала од прекумерна работа

А1 On - 06.10.2017

Новинарката Мива Садо, вработена за јапонската националната телевизија НХК (со седиште во Токио), починала од прекувремена работа, стои во официјалниот извештај на истражителите. Новинарката месецот пред смртта имала само два слободни дена и дури ...

Јапонската фирма Дентсу казнета поради барања за прекумерна прекувремена работа

А1 On - 06.10.2017

Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 500.000 јени (44.000 долари) откако суд во Токио донесе решение дека вработените во таа компанија работат премногу над легалните лимити, јавуваат токиски медиуми.

Новинарка умрела од прекувремена работа

Макфакс - 06.10.2017

Новинарката Мива Садо, вработена за јапонската националната телевизија НХК со седиште во Токио починала од прекувремена работа, стои во официјалниот извештај на истражителите. Новинарката месецот пред смртта имала само два слободни дена и дури 159 ...

Прекумерната прекувремена работа убива!

Вечер - 06.10.2017

Работењето во Дентсу беше под надзор откако млада вработена изврши самоубиство во 2015 година. Таа работела 105 часа прекувремено во октомври таа година и подоцна паднала во депресија Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 500.000 јени ...

Трагедија – починала новинарка од прекумерна работа

Sky - 06.10.2017

Новинарката Мива Садо, вработена за јапонската националната телевизија НХК со седиште во Токио починала од прекувремена работа, стои во официјалниот извештај на истражителите. Новинарката месецот пред смртта имала само два слободни дена и дури 159 ...

Јапонската фирма Дентсу казнета поради барања за прекумерна прекувремена работа

Република - 06.10.2017

Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 500.000 јени (44.000 долари) откако суд во Токио донесе решение дека вработените во таа компанија работат премногу над легалните лимити, јавуваат токиски медиуми.

Новинарка почина од 159 часа прекувремена работа

Таратур - 07.10.2017

Новинарката Мива Садо, вработена за јапонската националната телевизија НХК со седиште во Токио, починала од прекувремена работа, стои во официјалниот извештај на истражителите. Новинарката месецов пред смртта имала само два слободни дена и дури 159 ...

Јапонската фирма Дентсу казнета поради барања за прекумерна прекувремена работа

Алфа - 06.10.2017

Во официјалниот извештај на истражителите се наведува дека новинарката, месецот пред смртта имала само два слободни дена и дури 159 прекувремени часа. Јапонскиот адвертајзинг гигант Дентсу е казнет со 500.000 јени (44.000 долари) откако суд во Токио ...