TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турција потпиша договор за развој на ракетен систем со Франција и Италија

+инфо - 09.11.2017

Купувањето на француско-италијанскиот систем би вовело рамнотежа во турското противвоздушно вооружување. Турција потпиша меморандум за соработка во областа на одбраната со Франција и Италија, врз основа на кој трите земји ќе работат на заеднички ...

Нови главоболки за Русија: И Шведска ќе се вооружи со американскиот напреден ракетен систем

Точка - 09.11.2017

Шведските власти наскоро ќе започнат преговори за купување на американсиот „Патриот“ ракетен систем, договор кој што оваа скандинавска земја ќе ја чини 1,2 милијарди долари. Шведските власти потврдија дека Шведска наскоро започниуваат преговорите со ...

Шведска купува „патриот“ од САД

Слободен Печат - 09.11.2017

Властите во Стокхолм ќе почнат преговори за набавка на модерен американски систем „патриот“ за заштита од проектилски напади. Ќе се преговара за набавка на систем во вредност од 1,2 милијарда долари, чие поставување би почнало во 2020 година и би ...

Турција потпиша договор за развој на ракетен систем со Франција и Италија

Сител - 09.11.2017

Турција потпиша меморандум за соработка во областа на одбраната со Франција и Италија, врз основа на кој трите земји ќе работат на заеднички развој на воени системи. Меѓу програмите на кои Турција ќе соработува со Франција и Италија е ...

Турција потпиша договор за развој на ракетен систем со Франција и Италија

А1 On - 09.11.2017

Турција потпиша меморандум за соработка во областа на одбраната со Франција и Италија, врз основа на кој трите земји ќе работат на заеднички развој на воени системи. Меѓу програмите на кои Турција ќе соработува со Франција и Италија е ...

Турција потпиша договор за развој на ракетен систем со Франција и Италија

Орбис - 09.11.2017

Турција потпиша меморандум за соработка во областа на одбраната со Франција и Италија, врз основа на кој трите земји ќе работат на заеднички развој на воени системи. Меѓу програмите на кои Турција ќе соработува со Франција и Италија е ...

Турција потпиша договор за развој на ракетен систем со Франција и Италија

24 Вести - 09.11.2017

Турција потпиша меморандум за соработка во областа на одбраната со Франција и Италија, врз основа на кој трите земји ќе работат на заеднички развој на воени системи. Меѓу програмите на кои Турција ќе соработува со Франција и Италија е ...