TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватска ја укина пресудата за екстрадиција на Исмаил Морина на Србија

+инфо - 11.08.2017

Според оваа одлука на судот, Морина останува во притвор, до новата одлука за молбата на Србија за негово екстрадирање. Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на ...

Хрватскиот Врховен суд ја поништи одлуката за екстрадиција Морина на Србија

Стандард - 11.08.2017

Врховниот суд на Хрватска ја поништил одлуката за екстрадиција на албанскиoт државјанин Исмаил Морина на Србија, која го бара за поттикнување на немирите на фудбалскиот натпревар меѓу Србија и Албанија во 2014 година.

Врховниот суд на Хрватска ја укина пресудата за екстрадиција на Исмаил Морина во Србија, но тој останува во притвор

Република - 11.08.2017

Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на албанскиот државјанин Исмаил Морина, кој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград летал дрон со ...

Врховниот суд на Хрватска ја укина пресудата за екстрадиција на Исмаил Морина на Србија, но тој останува во притвор

А1 On - 11.08.2017

Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на албанскиот државјанин Исмаил Морина, кој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград летал дрон со ...

Хрватска ја укина пресудата за екстрадиција на Исмаил Морина на Србија

Слободен Печат - 11.08.2017

Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на албанскиот државјанин Исмаил Морина, кој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград летал дрон со ...

Укината одлуката за екстрадирање на Исмаил Морина на Србија

Макфакс - 11.08.2017

Хрватскиот Врховен суд ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на албанскиот државјанин Исмаил Морина, кој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград, летал дрон со ...

Врховниот суд на Хрватска ја укина пресудата за екстрадиција на Исмаил Морина на Србија, но тој останува во притвор

Телевизија Нова - 11.08.2017

Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на албанскиот државјанин Исмаил Морина, кој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград летал дрон со ...

Врховниот суд на Хрватска ја укина пресудата за екстрадиција на Исмаил Морина на Србија, но тој останува во притвор

Сител - 11.08.2017

Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на албанскиот државјанин Исмаил Морина, кој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград летал дрон со ...

Врховен суд на Хрватска: Нема да го дадеме Морина на Србија, останува во притвор

Вечер - 12.08.2017

Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник со која беше одобрено екстрадирање во Србија на албанскиот државјанин Исмаил Морина, кој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград летал дрон со ...

Хрватска ја сопре екстрадацијата на Морина кој предизвика инцидент со дрон

Фактор - 12.08.2017

Албанскиот навивач Исмаил Морина барем засега се спаси од екстрадиција во Србија бидејќи Врховниот суд на Хрватска ја укина првостепената одлука на судот во Дубровник Тој на натпреварот на репрезентациите на Србија и Албанија во Белград оперираше со ...