TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жените поретко добиваат лидерските позиции

24 Вести - 17.02.2017

Стереотипите не изумреа, жените треба да седат дома, а мажите да работат. На Глобалниот самит на жени лидери беше истакнато дека токму оваа клаузула не им дозволува на жените да се истакнат и израмнат со мажите ниту по лидерски позиции ниту по ...

Глобален самит на жени раководителки – Жените и мажите имаат различни погледи за политика?!

ТВ21 - 17.02.2017

Овие две дами се активно вклучени во политичките случувања во Македонија, поточно тие се дел од преговорите помеѓу СДСМ и ДУИ за формирање на нова влада. Сепак, овие случаи во нашата држава се ретки.

Доста е од „машки“ труд за женска плата!

+инфо - 17.02.2017

Жените во приватниот сектор се помалку платени од мажите и тоа треба да се смени, порачаа денеска жените лидери во бизнисот. Жените во Македонија во приватниот сектор имаат за 30 отсто пониски примања од мажите и тоа е нешто кое треба да се смени, ...

Дијалог за унапредување на женското лидерство

МРТ - 17.02.2017

Меѓународен дијалог за унапредување на женското лидерство и креирање стратегиски политики за економски развој, кариера и трансфер на знаења. 40 еминентни жени- лидери во улога на панелисти.

Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери

Телевизија Нова - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита и новинарството беа дел од глобалниот самит на жени лидери што се одржа во ...

Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

Телевизија Нова - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството…, ќе бидат дел од глобалниот самит на жени лидери (Global Women ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

Press24 - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,..., ќе бидат дел од Глобалниот самит на жени лидери (Global women ...

Доста е од „машка“ работа за женска плата!

Слободен Печат - 17.02.2017

Она што не­дос­та­су­ва се ме­на­џер­ски по­зи­ции, од­нос­но же­ни што би уп­ра­ву­вале. Же­ни­те нај­чес­то одат во ус­луж­ни­от сек­тор, но проб­ле­ма­тич­ни се ис­плат­ли­ви­те и про­фи­та­бил­ни по­зи­ции.

Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери

Lider - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита и новинарството беа дел од глобалниот самит на жени лидери што се одржа во ...

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Курир - 16.02.2017

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на 2017 GLOBAL WOMEN LEADERS SUMMIT, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), во соработка со Асоцијација на бизнис жени во Република Македонија како и Светската бизнис ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

Вечер - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,..., ќе бидат дел од Глобалниот самит на жени лидери (Global women ...

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Нетпрес - 16.02.2017

На церемонијата на свечено отворање ќе се обратат првата дама Маја Иванова , постојаниот координатор на ОН и постојан претставник на Програмата за развој на ОН Луиза Винтон , шеицата на мисијата на ОБСЕ во Македонија, Нина Соумалаинен , Викторија ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

Репортер - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,…, ќе бидат дел од Глобалниот самит на жени лидери (Global women ...

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Република - 16.02.2017

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на „2017 GLOBAL WOMEN LEADERS SUMMIT“, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), во соработка со Асоцијација на бизнис жени во Република Македонија како и Светската ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени-лидерки „GWLS 2017“...

Н.Македонија - 17.02.2017

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени-лидерки „GWLS 2017“ Повеќе од 40 еминентни жени-лидерки во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креаторки на јавни политики, дипломатки, претставнички на корпоративната елита, ...

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Lider - 17.02.2017

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на 2017 GLOBAL WOMEN LEADERS SUMMIT, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), во соработка со Асоцијација на бизнис жени во Република Македонија како и Светската бизнис ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

Алфа - 17.02.2017

Самитот е фокусиран на актуелни теми од повеќе области, но на него ќе биде промовирана и Глобалната платформа на жени лидери од јавниот и приватниот сектор во која првпат се вклучуваат и жени лидери од Македонија.

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Макфакс - 17.02.2017

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на „2017 Global Women Leaders’ Summit“, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), во соработка со Асоцијација на бизнис жени во Република Македонија, како и Светската ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

ТВ21 - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,…, ќе бидат дел од Глобалниот самит на жени лидери (Global women ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

Денар - 17.02.2017

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на „2017 Global Women Leaders’ Summit“, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), во соработка со Асоцијација на бизнис жени во Република Македонија, како и Светската ...

Денес и утре Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

МКД - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,..., ќе бидат дел од Глобалниот самит на жени лидери ( Global women ...

Глобален самит на жени-лидери се одржува денес и утре во Скопје

Иновативност - 17.02.2017

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на 2017 GLOBAL WOMEN LEADERS SUMMIT денеска и утре во Скопје На церемонијата на свечено отворање ќе се обратат првата дама Маја Иванова , постојаниот координатор на ОН и постојан претставник на ...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

Бизнис Инфо - 17.02.2017

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,…, ќе бидат дел од Глобалниот самит на жени лидери (Global women ...

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Точка - 17.02.2017

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на „2017 Global Women Leaders’ Summit“, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), во соработка со Асоцијација на бизнис жени во Република Македонија, како и Светската ...