TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина дава плата од 1 милион долари за некој што ќе го чува новиот џинoвски телескоп

Иновативност - 13.08.2017

Кина на еден интелигентен странец ќе му плати повеќе од милион долари за да управува со најголемиот радиотелескоп во светот. Five-hundred-meter Aperture Spherical radio Telescope (FAST) се наоѓа во изолираната провинција Гижу во југозападниот дел од ...

Кинезите нудат работа платена МИЛИОН ДОЛАРИ – Но бара ПРЕМНОГУ

Репортер - 12.08.2017

Но, уште никој не успеал да пронајде која е причината поради која оваа работа е толку барана. Кина го продолжува својот пробој во истражувањето на вселената, но има неочекуван проблем, кога станува збор за нејзиниот најамбициозен проект.

Кунезите нудат работа платена милион долари, но потребни се овие услови

Кумановски м. - 12.08.2017

Кина продолжува со своето истражување на вселената, но има и неочекуван проблем кога се работи за нејзиниот најамбициозен проект. Кинеската Влада бара човек кој ќе го надгледува секојдневното функционирање на најголемиор радио-телескоп во светот и ...