TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гевгелија се мобилизира пред референдумот против изградба на рудник за злато

Build - 21.04.2017

Локалните власти, политичките партии и еколошките организации се мобилизираат пред претстојното одржување на референдум за изјаснување на граѓаните на Гевгелија околу евентуалната концесија за изградба на рудник за злато на планината Кожув.

Проблеми со референдумот во Гевгелија, централата на ВМРО-ДПМНЕ бара да не се излегува на гласање

МКД - 20.04.2017

Деновиве високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ одржале средби со локалното раководство на партијата во Гевгелија и бараат партиските активисти од општината да почнат да агитираат за неизлегување на граѓаните на референдумот, дознава МКД.мк.

Еколошки последици ќе предизвика отварањето на рудници во Гевгелија

Телма - 20.04.2017

Отворањето рудници во Гевгелија ќе предизвика големи промени во целокупното живеење, климатски, еколошки, па и социјални сметаат универзитетски професори кои денеска дојдоа да дебатираат со гевгеличани, кои би биле потенцијалните последици по ...

Гевгелија пред референдум за изградба на рудник за злато

24 Вести - 20.04.2017

Партијата Левица, рудниците на Кожуф Гевгелија ги нарече проект на смртта. Тие предупредуваат за штетноста од отварање на рудниците. Гевгеличани во недела на референдум ке се изјаснуваат дали се за или против рудницина планината Кожуф.

Гевгелија во недела на Референдум : За или Против

Алфа - 20.04.2017

Гевгеличани во недела ќе излезат на Референдум. Ќе гласаат со ЗА или ПРОТИВ отворање на рудници за металични минерални суровини на Кожуф. 19 илјади жители на Гевгелија ќе гласаат на 37 избирачки места. Гевгеличани во недела ќе излезат на Референдум.

ДОМ: Рудниците ќе го уништат земјоделието и туризмот во Валандово, Дојран и Гевгелија

Слободен Печат - 20.04.2017

Делегација на ДОМ со претседателката Лилјана Поповска ги посети Валандово, Дојран и Гевгелија и на средби со активисти и граѓани разговараше за штетите врз природата и здравјето од отворањето рудници во околината.

Левица: Рудниците на Кожув се „Проект на смртта“

Канал 77 - 20.04.2017

Стоп за капиталистичката експлоатација на ресурсите на штета на животната средина – ова го порача денеска партијата Левица, во пресрет на референдумот на кој в недела, гевгеличани ќе се изјаснат за изградбата на рудници за злато на падините на Кожув.

Никој нормален не би дал концесија ЗА рудници на Кожуф, вели гевгелискиот градоначалник Франгов пред Референдумот

Сакам да кажам - 20.04.2017

Со делење флаери и брошури, од страна на здруженијата, но и советниците, тече кампањата за престојниот референдум во Гевгелија за изјаснување на граѓаните дали се за или против изградба на рудници за злато на планината Кожуф.

Едукација за избирачките одбори за референдумот во Гевгелија

Курир - 20.04.2017

Општинската изборна комисија од Гевгелија денеска спроведува задолжителна еднодневна едукација за членовите и замениците на избирачките одбори. Целта на оваа едукација е успешно спроведување на референдумот во недела на 23 април, кога гевгеличани ќе ...

ДОМ: Рудниците ќе го уништат земјоделието и туризмот во Валандово, Дојран и Гевгелија

+инфо - 20.04.2017

Граѓаните на Валандово и Дојран се загрижени од најавата за отворање на рудникот Казандол за бакар на стотина метри од првите куќи. Делегација на ДОМ со претседателката Лилјана Поповска ги посети Валандово, Дојран и Гевгелија и на средби со ...

И Валандово сака референдум за рудникот

Телма - 19.04.2017

Гевгелија е подготвена за референдум. Здружението „Спас за нас“ кое ја води кампањата против отворање на рудници во општината, вели дека граѓаните се запознати дека во недела треба да излезат и да гласаат.

[Став] Зошто да не се отвори рудник во Валандовско

Радио МОФ - 19.04.2017

Пишува Глигорије Џилвиџиев , дипломиран географ, за igeografija.mk Валандовската Општина го зафаќа југоисточниот дел на Република Македонија. Во целост е сместена во Валандовската Котлина, која иако од сите страни е заградена со планински гребени, ...

Гевгеличани в недела: ЗА или ПРОТИВ рудници на Кожуф

Нова ТВ - 20.04.2017

Повеќе од 19 илјади жители на општина Гевгелија, во недела на 37 избирачки места ќе се изјаснат за или против отворање на рудници за металични минерални суровини на Кожуф. Со делење флаери и брошури, од страна на здруженијата, но и советниците во ...

Избирачките одбори ќе се едуцираат за референдумот за рудниците на злато

+инфо - 20.04.2017

Во недела гевгеличани ќе се изјаснуваат дали се за или против отворање на рудниците на планината Кожуф. Општинската изборна комисија од Гевгелија денеска спроведува задолжителна еднодневна едукација за членовите и замениците на избирачките одбори.

ДОМ: Рудниците ќе го уништат земјоделието и туризмот во Валандово, Дојран и Гевгелија

А1 On - 20.04.2017

Делегација на ДОМ со претседателката Лилјана Поповска ги посети Валандово, Дојран и Гевгелија и на средби со активисти и граѓани разговараше за штетите врз природата и здравјето од отворањето рудници во околината.

Никој нормален не би дал концесија ЗА рудници на Кожуф, вели Франгов

Репортер - 20.04.2017

Со делење флаери и брошури, од страна на здруженијата, но и советниците, тече кампањата за престојниот референдум во Гевгелија за изјаснување на граѓаните дали се за или против изградба на рудници за злато на планината Кожуф.

Гевгеличани пред одлука: „за“ или „против“ рудници на Кожуф

Макфакс - 20.04.2017

В недела, на 37 избирачки места, над 19 илјади гевгеличани ќе се изјаснат за или против отворање рудници за металски минерални суровини на Кожуф. Tрае кампањата на граѓанската иницијатива „Спас за Гевгелија“ со која се укажува на штетноста од ...

Едукација за избирачките одбори за референдумот во Гевгелија

А1 On - 20.04.2017

Општинската изборна комисија од Гевгелија денеска спроведува задолжителна еднодневна едукација за членовите и замениците на избирачките одбори. Целта на оваа едукација е успешно спроведување на референдумот во недела на 23 април, кога гевгеличани ќе ...

ДОМ: Рудниците ќе го уништат земјоделието и туризмот во Валандово, Дојран и Гевгелија

Стандард - 20.04.2017

Делегација на ДОМ со претседателката Лилјана Поповска ги посети Валандово, Дојран и Гевгелија и на средби со активисти и граѓани разговарале за штетите врз природата и здравјето од отворањето рудници во околината.

Никој нормален не би дал концесија ЗА рудници на Кожуф, вели гевгелискиот градоначалник Франгов пред Референдумот

Локално - 20.04.2017

Со делење флаери и брошури, од страна на здруженијата, но и советниците, тече кампањата за престојниот референдум во Гевгелија за изјаснување на граѓаните дали се за или против изградба на рудници за злато на планината Кожуф.

Гевгеличани пред одлука: Референдум „за“ или „против“ рудници на Кожуф

Кајгана - 20.04.2017

Во недела на 37 избирачки места, над 19 илјади гевгеличани ќе се изјаснат за или против отворање рудници за металски минерални суровини на Кожуф. Tрае кампањата на граѓанската иницијатива „Спас за Гевгелија“ со која се укажува на штетноста од ...

Едукација за избирачките одбори за референдумот во Гевгелија

Вечер - 20.04.2017

Општинската изборна комисија од Гевгелија денеска спроведува задолжителна еднодневна едукација за членовите и замениците на избирачките одбори Целта на оваа едукација е успешно спроведување на референдумот во недела на 23 април, кога гевгеличани ќе ...

ДОМ: Рудниците ќе го уништат земјоделието и туризмот во Валандово, Дојран и Гевгелија

Фокус - 20.04.2017

Делегација на ДОМ со претседателката Лилјана Поповска ги посети Валандово, Дојран и Гевгелија и на средби со активисти и граѓани разговараше за штетите врз природата и здравјето од отворањето рудници во околината.

Франгов: Никој нормален не би дал концесија за рудници

Позитив.мк - 21.04.2017

Со делење флаери и брошури, од страна на здруженијата, но и советниците, тече кампањата за престојниот референдум во Гевгелија за изјаснување на граѓаните дали се за или против изградба на рудници за злато на планината Кожуф.

Едукација на избирачките одбори за референдумот во Гевгелија

МКД - 20.04.2017

Општинската изборна комисија од Гевгелија денеска спроведува задолжителна еднодневна едукација за членовите и замениците на избирачките одбори. Целта на оваа едукација е успешно спроведување на референдумот во недела на 23 април, кога гевгеличани ќе ...

Избирачките одбори ќе се едуцираат за референдумот за рудниците на злато

Канал 77 - 20.04.2017

Во недела гевгеличани ќе се изјаснуваат дали се за или против отворање на рудниците на планината Кожуф. Општинската изборна комисија од Гевгелија денеска спроведува задолжителна еднодневна едукација за членовите и замениците на избирачките одбори.