TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Годишните даночни пријави ќе ги пополнува УЈП, граѓаните ќе ги контролираат електронски

Факултети - 10.11.2017

Граѓаните кои освен платата оствариле и дополнителни приходи во изминатата година повеќе ќе немаат законска обврска да поднесат годишна даночна пријава во Управата за јавни приходи (УЈП). Тие пресметки, наместо нив, ќе ги прави и евидентира УЈП, а ...

Нема веќе ред и чекање: Граѓаните нема потреба да поднесуваат даночни пријави, тоа ќе го прави УЈП

Скопје инфо - 10.11.2017

Владата на вчерашната седница го разгледа Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за персоналниот данок на доход кои предвидува крај на обврската за поднесување даночни пријави.

Граѓаните ослободени од обврската да поднесуваат годишна даночна пријава

Бизнис Инфо - 10.11.2017

Граѓаните повеќе нема да имаат обврска да поднесуваат годишна даночна пријава, предвидува предлог законот за изменување и дополнување на Законот за персонален данок. Според овие измени, тоа ќе го прави Управата за јавни приходи, а граѓаните ќе треба ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на ...

Спас од гужвите пред УЈП за годишните даночни пријави

Фактор - 10.11.2017

Се поизвесно е дека граѓаните ќе бидат ако ништо друго спасени од чекањето пред шалтерите на УЈП за поднесување на стандардната годишна даночна пријава. Речиси секоја година се погодуваа периоди кога граѓаните ги одложуваат своите обврски и ги ...

НАЈНОВО: Нема веќе поднесување на годишна даночна пријава во УЈП

Скопје24 - 10.11.2017

Управата за јавни приходи ќе има за обврска самостојно да ги прибере сите податоци за остварените приходи на сите физички лица и истите компјутерски да им ги достави. Со ова, на секој граќанин ќе му биде доделена лична лозинка преку која ќе има ...

Граѓаните ослободени од поднесување годишна даночна пријава

Нетпрес - 10.11.2017

Управата за јавни приходи ќе има за обврска самостојно да ги прибере сите податоци за остварените приходи на сите физички лица и истите компјутерски да им ги достави. Со ова, на секој граѓанин ќе му биде доделена лична лозинка преку која ќе има ...

Каква ќе биде новата постапка за поднесување годишни даночни пријави

еМагазин - 10.11.2017

На седница Владата го разгледа Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за персоналниот данок на доход. Со предложените измени и дополнувања на овој закон граѓаните веќе нема да имаат обврска да поднесуваат даночна пријава.

Професорката Снежана се уште не е пронајдена, блиските апелираат за помош

еМагазин - 06.12.2017

Исчезнатата професорка Снежана Тројачанец се уште не е пронајдена и најблиските молат за помош. Според информациите на социјалните мрежи, Снежана е исчезната повеќе од 24 часа. „Ви благодарам на досегашната помош и ангажираност, но Снешка сѐ уште ја ...

Граѓаните веќе нема да имаат обврска да поднесуваат даночна пријава

А1 On - 09.11.2017

На денешната седница Владата на Република Македонија го разгледа предлог законот за изменување и дополнување на Законот за персонален данок на доход. Со предложените измени и дополнувања на овој закон граѓаните веќе нема да имаат обврска да ...

Ќе им ги средува УЈП: Граѓаните ослободени од поднесување даночни пријави

Таратур - 10.11.2017

Ако во една тековна година, освен платата, сте оствариле и дополнителни приходи, повеќе ќе немате веќе законска обврска да поднесувате годишна даночна пријава во Управата за јавни приходи (УЈП).

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави во УЈП

Newsroom - 10.11.2017

Граѓаните годинава ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Нема веќе даночни пријави, тоа ќе го прави УЈП, а граѓаните само ќе проверуваат

МКД - 10.11.2017

Владата вчера ги усвои измените во Законот за персоналниот данок на доход со кои граѓаните веќе нема да имаат обврска да поднесуваат даночна пријава. Тоа ќе го прави УЈП, а граѓаните ќе треба само да ги потврдат или корегираат информациите во ...

Граѓаните веќе нема да имаат обврска да поднесуваат даночна пријава

Орбис - 09.11.2017

На денешната седница Владата на Република Македонија го разгледа предлог законот за изменување и дополнување на Законот за персонален данок на доход. Со предложените измени и дополнувања на овој закон граѓаните веќе нема да имаат обврска да ...

Годишните даночни пријави ќе ги пополнува УЈП, граѓаните ќе ги контролираат електронски

Тера - 10.11.2017

Граѓаните кои освен платата оствариле и дополнителни приходи во изминатата година повеќе ќе немаат законска обврска да поднесат годишна даночна пријава во Управата за јавни приходи (УЈП). Тие пресметки, наместо нив, ќе ги прави и евидентира УЈП, а ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Република - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Одлична вест од УЈП - Нема веќе чекање по една недела на шалтер за пријавување данок на доход

Exclusive.mk - 10.11.2017

На вчерашната седница Владата на Република Македонија го разгледа предлог законот за изменување и дополнување на Законот за персонален данок на доход. Со предложените измени и дополнувања на овој закон граѓаните веќе нема да имаат обврска да ...

Нема веќе гужви во УЈП за поднесување годишна даночна пријава

Press24 - 10.11.2017

Граѓаните веќе немаат да се буткаат во најголемите гужви пред шалтерите на УЈП за поднесувањето годишна даночна пријава. Владата донесе одлука да го прифати предлогот и во собраниска процедура да го испрати законот изменување и дополнување на ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Сител - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Слободен Печат - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Шеталиште - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Стандард - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави...

Н.Македонија - 10.11.2017

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

ТВ21 - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Алсат-М - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Локално - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави во УЈП

Курир - 10.11.2017

Според предлог-законот за персонален данок на доход, наместо граѓаните тоа ќе го прави УЈП, а граѓаните ќе треба само да ги потврдат или корегираат информациите во пријавата. Годишна даночна пријава граѓаните ја поднесуваат за остварени дополнителни ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Правдико - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Либертас - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Нема веќе поднесување годишни даночни пријави

Р.С.Европа - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

+инфо - 10.11.2017

Наместо граѓаните тоа ќе го прави УЈП, а граѓаните ќе треба само да ги потврдат или корегираат информациите во пријавата. Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Телма - 10.11.2017

На синоќешната владина седница беше разгледано и дополнувањето на Законот за персонален данок на доход, со кој се предвидува граѓаните да немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни ...

Одлична вест за граѓаните, еве за што се работи!

Exclusive.mk - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Според предлог-законот за персонален данок на доход, наместо граѓаните тоа ќе го прави УЈП, а граѓаните ќе треба само ...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави

Алфа - 10.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени ...

За наредна година граѓаните ќе имаат една обврска помалку, најавуваат од УЈП

iPortal - 11.11.2017

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Ова е предвидено со измените и дополнувањата на Законот за персонален данок на доход кои беа разгледани на вчерашната ...