TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во 21 век учебници како од 15-ти

Телма - 12.10.2017

Неколку пати било побарано од универзитетот Свети Петар и Павле да го повлече учебникот по криминалистичка психологија. Коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници детектирала дискриминаторски пораки во однос на ...

Сè уште нема учебници, средношколците со апел до МОН да се реши проблемот

ТВ21 - 12.10.2017

Поминаа месец и половина од почетокот на учебната година, но во некои училишта учениците наставата ја следат без учебници. Конкретно, во гимназијата Зеф Љуш Марку нема учебници за англиски, германски, македонски јазик.

Училиштата се соочуваат со недостиг од учебници и грешки во наставните единици

Алсат-М - 12.10.2017

Месец и половина од почетокот на новата учебна година многу средни училишта во земјава и понатаму се соочуваат со недостиг на книги по разни предмети. Од Унијата на ученици Албанци апелираат до Министерството за образование брзо да се реши овој ...

ВМРО-ДПМНЕ и МОН пак се објаснуваат: Каде се учебниците за учениците?

Newsroom - 12.10.2017

Поминаа шест дена откако беше објавено дека нема учебници во голем број на основни училишта низ државата, а Министерството за образование и наука (МОН) и Владата немаат одговор за скандалозниот пропуст, каде се учебниците за учениците, рече вчера ...

(ВИДЕО) Гаврилов: Недостасуваат 34.598 учебници низ цела држава, во скоро сите основни училишта

А1 On - 12.10.2017

„Поминаа 6 дена откако се објави дека нема учебници во голем број на основни училишта низ државата, а министерството за образование и владата немаат одговор за овој скандалозен пропуст. Ниту МОН ниту владата на Заев не превземаат одговорност зошто ...

(ВИДЕО) Во 21 век учебници како од 15 век – содржат стереотипи, предрасуди и говор на омраза

Либертас - 12.10.2017

Неколку пати било побарано од универзитетот Свети Петар и Павле да го повлече учебникот по криминалистичка психологија. Коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници детектирала дискриминаторски пораки во однос на ...

Гаврилов: Учениците се оставени без учебници од неодговорната власт на СДС, МОН и владата немаат одговор за овој ...

Курир - 12.10.2017

-Ова зад мене е Основното училиште „Братство“ во Карпош. Учениците во ова училиште се оставени без учебници од неодговорната власт на СДС. Во ова училиште недостасуваат вкупно 972 учебници.

Во 21 век учебници како од 15 век – содржат стереотипи, предрасуди и говор на омраза

Локално - 13.10.2017

Неколку пати било побарано од универзитетот Свети Петар и Павле да го повлече учебникот по криминалистичка психологија. Коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници детектирала дискриминаторски пораки во однос на ...

Гаврилов: Учениците се оставени без учебници од неодговорната власт на СДС, МОН и владата немаат одговор за овој ...

Телевизија Нова - 12.10.2017

Поминаа 6 дена откако се објави дека нема учебници во голем број на основни училишта низ државата, а министерството за образование и владата немаат одговор за овој скандалозен пропуст. Ниту МОН ниту владата на Заев не превземаат одговорност зошто ...