TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ќе треба да земе кредит за да се дозигради автопатот Кичево-Охрид

Телма - 06.10.2017

За да се доизгради автопатот Кичево-Охрид, Владата ќе мора да земе нов кредит, бидејќи нема друг извор од каде би се обезбедиле потребните дополнителни средства за да финишира изградбата. Засега нема сознанија колку тој би тежел, бидејќи не се знае ...

Пробиени рокови, поскапена изградба - автопатиштата во ќорсокак

Телма - 05.10.2017

Што ќе се случи побргу - ќе биде изграден автопатот Кичево- Охрид, или Вевчани ќе стане домаќин на олимпијада. Вакви и слични шеги деновиве се шиарат на социјалните мрежи, откако стана јасно дека новите автопатишта, пред неколку години најавени ...

Владата не треба да го прифати големото поскапување на автопатот што го бараат Кинезите

Телма - 05.10.2017

Доколку е точно дека кинеската Синохидро бара 143 милиони евра за доизградба на автопатот Кичево-Охрид, покрај првично договорените 373 милиони евра, таа сума е нереална и Владата не треба да прифати да ја исплати, смета Борис Танески, директор на ...