TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

+инфо - 21.04.2017

Сите странци кои добиле државјанство во Естонија, Летонија и Романија потекнуваат од земји кои не се членки на ЕУ. Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави ...

Бугарското државјанство на цена, еве кои народи земаат бугарски пасош

Сител - 21.04.2017

Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави Евростат. Најголем број од нив (17,6 проценти) се Украинци, потоа Руси (16,8) и Турци (14 отсто).

По референдумот во Турција Европа размислува за елиминирање на двојното државјанство

Стандард - 20.04.2017

Во Белгија се нуди елиминирање на двојното државјанство по референдумот во Турција. Во Германија се размислува тоа да биде ограничено и постепено поништено. Во Австрија, каде поседувањето на два пасоши е нелегално, се воведуваат парични казни до ...

Евростат: Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

Телевизија Нова - 21.04.2017

Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави Евростат. Најголем број од нив (17,6 проценти) се Украинци, потоа Руси (16,8) и Турци (14 отсто).

Евростат: Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

Алфа - 21.04.2017

Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави Евростат. Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји ...

Евростат: Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Tурци

Република - 21.04.2017

Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави Евростат. Најголем број од нив (17,6 проценти) се Украинци, потоа Руси (16,8) и Турци (14 отсто).

ЕВРОСТАТ: Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

Телеграф - 21.04.2017

Најголем број државјанства во земјите членки на ЕУ добиле Мароканци, Албанци и Турци. Во 2015 година земјите од ЕУ им дале државјанство на околу 840.000 луѓе Во 2015 година Бугарија им доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се ...

Евростат: Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

А1 On - 21.04.2017

Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави Евростат. Најголем број од нив (17,6 проценти) се Украинци, потоа Руси (16,8) и Турци (14 отсто).

Евростат - Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

Р.С.Европа - 21.04.2017

Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави Евростат. Најголем број од нив (17,6 проценти) се Украинци, потоа Руси (16,8) и Турци (14 отсто).

Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

10без10 - 21.04.2017

Сите странци кои добиле државјанство во Естонија, Летонија и Романија потекнуваат од земји кои не се членки на ЕУ. Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави ...

Жители од овие земји поднеле барања за бугарски пасош

Press24 - 21.04.2017

Во 2015 година Бугарија доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европска унија, објави Евростат. Најголем број од нив (17,6 проценти) се Украинци, потоа Руси (16,8) и Турци (14 отсто).