TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата го донесе предлог буџетот за 2018 година...

Н.Македонија - 10.11.2017

Владата го донесе предлог буџетот за 2018 година Преку зголемување на акцизата на дизелот од 3 денари ќе се финанси раат повисоките плати во армијта , здравството и образованието. Владата денес го усвои Предлог – Буџетот за наредната година.

Владата го усвои Предлог буџетот за 2018 година

Телма - 10.11.2017

Владата на вчерашната седница го усвои Предлог буџетот за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и усвојување во Собранието.

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

24 Вести - 10.11.2017

Владата го разгледа предлог буџетот за 2018 година и одлучи тој да биде доставен на усвојување во Собранието. На синоќешната седница владата го разгледа и предлог-законот за изменување и дополнување на законот за персоналниот данок на доход.

Владата го „аминуваше“ буџетот, на потег се пратениците

Фактор - 10.11.2017

Владата на Република Македонија без поголеми задржување уште на вчерашната редовна седница го усвои предлот Буџетот за 2018 година поднесен од страна на Министерството за финансии и речиси да немаше никакви дополнителни забелешки.

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

+инфо - 09.11.2017

Со предложените измени и дополнувања на овој закон граѓаните веќе нема да имаат обврска да поднесуваат даночна пријава. Владата на Република Македонија на својата 37 седница, што се одржа вечерва, го разгледа и усвои Предлог Буџетот на Република ...

Владата го усвои предлог-буџетот за 2018 година

Мета - 09.11.2017

Владата на вечерашната седница го усвои предлог-буџетот на државата за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да го достави на дебата и усвојување во Собранието, соопшти владината прес-служба.

Буџетот за 2018 година на владина седница

Р.С.Европа - 09.11.2017

Подготвениот предлог буџет за 2018 година од страна на Министерството за финансии, денеска ќе биде на дневен ред на седница на Владата која е закажана за доцна попладнево. Предлогот буџетот за 2018 година е проектиран на 211,7 милијарди денари или ...

Буџетот за 2018 година на владина седница

Макфакс - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи својата 37. седница на која е најавено дека ќе бидат донесени одлуки за Предлог-буџетот за 2018 година. На седницата, Министерството за финансии ќе го поднесе на разгледување и Предлог-законот за извршување на Буџетот за ...

Владина седница посветена на буџетот за 2018

Newsroom - 09.11.2017

Подготвениот предлог буџет за 2018 година од страна на Министерството за финансии, денеска ќе биде на дневен ред на 37 седница на Владата, која треба да се одржи доцна попладнево. Предлогот буџетот за 2018 година е проектиран на 211,7 милијарди ...

Буџетот за 2018 година денеска на седница на Влада

Мета - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи 37. седница, на која ќе го разгледа и ќе донесе одлуки за предлог-буџетот на државата за 2018 година, соопшти владината прес-служба. На седницата, како што информираат оттаму, Министерството за финансии ќе го достави на ...

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

Шеталиште - 10.11.2017

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ Владата го разгледа предлог буџетот за 2018 година и одлучи тој да биде доставен на усвојување во Собранието. На синоќешната седница владата го разгледа и предлог-законот за изменување и дополнување на законот за ...

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

Нова ТВ - 09.11.2017

Владата вечерва го разгледа и усвои предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде пуштен во постапка на дебата и усвојување во Собранието на Република Македонија.

Владата го усвои предлог-буџетот за 2018 година

Бриф - 10.11.2017

Владата на вечерашната седница го усвои предлог-буџетот на државата за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да го достави на дебата и усвојување во Собранието, соопшти владината прес-служба.

Буџетот за 2018 година на владина седница

24 Вести - 09.11.2017

Подготвениот предлог буџет за 2018 година од страна на Министерството за финансии, денеска ќе биде на дневен ред на седница на Владата која е закажана за доцна попладнево. Предлогот буџетот за 2018 година е проектиран на 211,7 милијарди денари или ...

Предлог- буџетот за 2018-та на владина седница

МРТ - 09.11.2017

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата 37 седница посветена на буџетот за 2018 година, соопштија од владината прес- служба... Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата 37 седница, на која ќе го разгледа и ќе ...

Буџетот за 2018 година денеска на седница на Влада

Правдико - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи 37. седница, на која ќе го разгледа и ќе донесе одлуки за предлог-буџетот на државата за 2018 година, соопшти владината прес-служба. На седницата, како што информираат оттаму, Министерството за финансии ќе го достави на ...

Владата го усвои Буџетот за 2018 година

А1 On - 09.11.2017

Владата на Република Македонија на својата 37 седница, што се одржа вечерва, го разгледа и усвои Предлог Буџетот на Република Македонија за 2018 година, и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде пуштен во постапка ...

Владата го усвои предлог-буџетот за 2018 година

Слободен Печат - 10.11.2017

Владата на вечерашната седница го усвои предлог-буџетот на државата за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да го достави на дебата и усвојување во Собранието, соопшти владината прес-служба.

Владата денеска ќе расправа за Буџетот за 2018-та

Денар - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи својата 37. седница на која е најавено дека ќе бидат донесени одлуки за Предлог-буџетот за 2018 година. На седницата, Министерството за финансии ќе го поднесе на разгледување и Предлог-законот за извршување на Буџетот за ...

Буџетот за 2018 година денеска на седница на Влада

Позитив.мк - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи 37. седница, на која ќе го разгледа и ќе донесе одлуки за предлог-буџетот на државата за 2018 година, соопшти владината прес-служба. На седницата, како што информираат оттаму, Министерството за финансии ќе го достави на ...

Владата го усвои Буџетот за 2018 година

Орбис - 09.11.2017

Владата на Република Македонија на својата 37 седница, што се одржа вечерва, го разгледа и усвои Предлог Буџетот на Република Македонија за 2018 година, и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде пуштен во постапка ...

Владата го усвои предлог-буџетот за 2018 година

Позитив.мк - 10.11.2017

Владата на вчерашната седница го усвои предлог-буџетот на државата за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да го достави на дебата и усвојување во Собранието, соопшти владината прес-служба.

Владата денеска ќе расправа за Буџетот за 2018-та

Република - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи својата 37. седница на која е најавено дека ќе бидат донесени одлуки за Предлог-буџетот за 2018 година. На седницата, Министерството за финансии ќе го поднесе на разгледување и Предлог-законот за извршување на Буџетот за ...

ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ: Повеќе не треба да го правите ОВА во УЈП, Владата вечерва донесе серија важни одлуки!

Sky - 09.11.2017

Владата на Република Македонија на својата 37 седница, што се одржа вечерва, го разгледа и усвои Предлог Буџетот на Република Македонија за 2018 година, и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде пуштен во постапка ...

Владата го усвои предлог-буџетот за 2018 година

10без10 - 10.11.2017

Владата на вечерашната седница го усвои предлог-буџетот на државата за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да го достави на дебата и усвојување во Собранието, соопшти владината прес-служба, а пренесува ...

Буџетот за 2018 година на владина седница

Точка - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи својата 37. седница на која е најавено дека ќе бидат донесени одлуки за Предлог-буџетот за 2018 година. На седницата, Министерството за финансии ќе го поднесе на разгледување и Предлог-законот за извршување на Буџетот за ...

На владина седница усвоен буџетот за 2018 година

Таратур - 10.11.2017

На триесет и седмата седница, што се одржа синоќа, Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог Буџетот на Република Македонија за 2018 година. Беше донесен заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде пуштен ...

Владата го усвои Предлог буџетот за 2018 година

Press24 - 09.11.2017

Македонската Влада на својата вечерашна седница го разгледа и усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и усвојување во ...

Буџетот за 2018 година на владина седница

Канал 77 - 09.11.2017

Владата денеска ќе ја одржи својата 37. седница на која е најавено дека ќе бидат донесени одлуки за Предлог-буџетот за 2018 година. На седницата, Министерството за финансии ќе го поднесе на разгледување и Предлог-законот за извршување на Буџетот за ...

Владата го усвои Предлог буџетот за 2018 година

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Македонската Владата на својата вечерашна седница го разгледа и усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и ...

Владата го усвои предлог-буџетот за 2018 година

Макфакс - 09.11.2017

Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог Буџетот за 2018 година, и донесе заклучок, предлогот за буџетските трошоци за наредната година, да биде пуштен во постапка на дебата и усвојување во Собранието на Република Македонија, ...

Владата го усвои Предлог-буџетот за 2018 година

Фокус - 09.11.2017

Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог Буџетот за 2018 година, и донесе заклучок, предлогот за буџетските трошоци за наредната година, да биде пуштен во постапка на дебата и усвојување во Собранието на Република Македонија, ...

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

Точка - 10.11.2017

Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог Буџетот за 2018 година, и донесе заклучок, предлогот за буџетските трошоци за наредната година, да биде пуштен во постапка на дебата и усвојување во Собранието на Република Македонија, ...

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

Вечер - 10.11.2017

Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог Буџетот за 2018 година, и донесе заклучок, предлогот за буџетските трошоци за наредната година, да биде пуштен во постапка на дебата и усвојување во Собранието на Република Македонија, ...

Владата го усвои Предлог буџетот за 2018 година

Р.С.Европа - 10.11.2017

Македонската влада на вечерашната седница го усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен на усвојување во Собранието.

Владата го усвои Предлог буџетот за 2018 година

Локално - 10.11.2017

– Македонската Владата на својата вечерашна седница го разгледа и усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и усвојување ...

Македонска берза: Пет акции со најголем пораст во ноември

еМагазин - 06.12.2017

Македонската берза ги објави најновите подтоци за тргувањето во текот на ноември, годинава од кои може да се види дека најголем пораст на вредносата во однос на октомври оствариле акциите на Јака 80 Радовиш, Централно кооперативна банка, ТТК банка, ...

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

Скопје инфо - 10.11.2017

Владата на Република Македонија на својата 37 седница, што се одржа вчера, го разгледа и усвои Предлог Буџетот на Република Македонија за 2018 година, и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде пуштен во постапка ...

Владата го усвои Предлог буџетот за 2018 година

МКД - 10.11.2017

Македонската Владата на својата вечерашна седница го разгледа и усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и усвојување во ...

Владата го усвои предлог буџетот за 2018 година

Кајгана - 10.11.2017

Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог Буџетот за 2018 година, и донесе заклучок, предлогот за буџетските трошоци за наредната година, да биде пуштен во постапка на дебата и усвојување во Собранието на Република Македонија, ...

Владата го усвои предлог буџетот за 2018

Newsroom - 10.11.2017

Македонската Владата на својата вечерашна седница го разгледа и усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и усвојување во ...

Предлог буџетот за 2018 година усвоен од страна на Владата

Денар - 10.11.2017

Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог Буџетот за 2018 година, и донесе заклучок, предлогот за буџетските трошоци за наредната година, да биде пуштен во постапка на дебата и усвојување во Собранието на Република Македонија, ...

Владата го усвои Предлог буџетот за 2018 година

Канал5 - 10.11.2017

Македонската Владата на својата седница го разгледа и усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и усвојување во ...

Владата го усвои Предлог буџетот на РМ за 2018 година

Пулс24 - 10.11.2017

Македонската Влада на својата вечерашна седница го разгледа и усвои Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година и донесе заклучок предлогот за буџетските трошоци за наредната година да биде доставен во постапка на дебата и усвојување во ...