TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Остен павилјон Македонија“ со низа активности се претставува во Венеција

МКД - 16.07.2017

Како препознатлив бренд во областа на уметноста, еманципираната мисла и слободната креација од 1945 година, како голем обожувач на уметноста и пасиониран колекционер, „Остен“ од 15 до 30 јули 2017 година, во „Архиви дела Мисерикордија“ во Венеција, ...

“ФОРМИ” на Мице Јанкуловски на Венецијанско биенале

Скопје24 - 16.07.2017

Во Архиви дела Мизерикордија во Венеција синоќа беше отворена самостојната изложа на Мице Јанкуловски „Форми“ сликарство, куратирана од големиот венецијански куратор и историчар на уметност Енцо ди Мартино.

Остен павилјон на Македонија во Венеција

Cooltura - 17.07.2017

Во петокот во Архиви дела Мизерикордија, Венеција се отвори самостојната изложа на Мице Јанкуловски „ФОРМИ“ сликарство, куратирана од големиот венецијански куратор и историчар на уметност Енцо ди Мартино.

Отворена изложбата „Форми“ на Мице Јанкуловски во Венеција...

Н.Македонија - 17.07.2017

Отворена изложбата „Форми“ на Мице Јанкуловски во Венеција Во „Архиви дела Мизерикордија“ во Венеција е отворена самостојната изложба на Мице Јанкуловски, со наслов „Форми“, курирана од италијанскиот куратор и историчар на уметност Енцо ди Мартино.

Самостојна изложба на Мице Јанкуловски во Венеција

Република - 17.07.2017

Во петокот во Архиви дела Мизерикордија, Венеција се отвори самостојната изложа на Мице Јанкуловски „ФОРМИ“ сликарство, курирана од големиот венецијански куратор и историчар на уметност Енцо ди Мартино.

„Форми" на Јанкуловски во Венеција

Вечер - 17.07.2017

Јанкуловски се претстви со големи формати слики на платно од неговите циклуси Форми 1 и Форми 3. Во Архиви дела Мизерикордија во Венеција во тек е самостојната изложа на Мице Јанкуловски „Форми" сликарство, куратирана од големиот венецијански ...