TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Први слики од мајка со младо рисче на Јабланица

Р.С.Европа - 10.11.2017

Мајка рис со младо рисче се фотографирани на планината Јабланица во југозападниот дел на Македонија, по подолг мониторинг во рамките на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонското еколошко друштво (МЕД).

ФОТО: Мајка рис и нејзиното малечко фотографирани на Јабланица

Курир - 10.11.2017

– Сликите ги добивме од Ловечкото друштво „Черн Камен“ од Вевчани со коешто соработуваме две години. Ова е одличен податок којшто покажува дека овој загрозен вид се размножува и надвор од неговото јадрово подрачје, а тоа е националниот парк Маврово, ...

Некои нови рисови: Женка со младенче сликани на Јабланица, големата мачка го освојува југот

Newsroom - 10.11.2017

Ова е вторпат да се забележи дека рисот се размножува и надвор од националниот парк Маврово, што е многу вреден податок за заштитата на ова многу ретко животно Мајка и младенче балкански рисови биле фотографирани на планината Јабланица, што е прва ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица (Фото)

Република - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

[Фото] МЕД: Први слики од мајка со мало рисче на Јабланица

Радио МОФ - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонско еколошко друштво (МЕД) сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица, информира МЕД. МЕД досега преку методот на фото-замки има слики од три риса на ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

+инфо - 10.11.2017

Ова е одличен податок што покажува дека овој загрозен вид се размножува и надвор од неговото јадрово подрачје, Националниот парк Маврово. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот ...

Први фотографии од мајка со рисче на Јабланица

Макфакс - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис, која ја спроведува Македонско еколошко друштво (МЕД), сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот фотозамки има слики од три риса на Јабланица, но ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Слободен Печат - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

Први слики од мајка со рисче на Јабланица

Факултети - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонско еколошко друштво сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот на фото-замки има слики од три риса на Јабланица но ова е ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Канал5 - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

Фото: За прв пат мајка рис и нејзиното малечко фотографирани на Јабланица

Press24 - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонско еколошко друштво сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот на фото-замки има слики од три риса на Јабланица, но ова е ...

Обвинителството се вклучи во истрагата за кражбите од сефови на Шпаркасе банка

еМагазин - 06.12.2017

Скопското Јавно обвинителство денеска соопшти дека издало наредби за проверка на информациите за кражба на пари и предмети од банкарски сефови во Шпаркасе банка. - Основното јавно обвинителство – Скопје од 30.11.2017 година постапува по пријавата за ...

Мајка рис и нејзиното малечко фотографирани на Јабланица – Фото

Скопје24 - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонско еколошко друштво сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот на фото-замки има слики од три риса на Јабланица, но ова е ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Сител - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

MEД: Први слики од мајка со рисче на Јабланица

МКД - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонско еколошко друштво сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот на фото-замки има слики од три риса на Јабланица, но ова е ...

Мајка рис и нејзиното малечко фотографирани на Јабланица

Спектра ТВ - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонско еколошко друштво сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот на фото-замки има слики од три риса на Јабланица, но ова е ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Локално - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

Први фотографии од мајка со рисче на Јабланица

А1 On - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис, која ја спроведува Македонско еколошко друштво (МЕД), сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот фотозамки има слики од три риса на Јабланица, но ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица...

Н.Македонија - 10.11.2017

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од ...

Први фотографии од мајка со рисче на Јабланица

Орбис - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис, која ја спроведува Македонско еколошко друштво (МЕД), сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот фотозамки има слики од три риса на Јабланица, но ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Популарно - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

Убава вест: Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Среќа.mk - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво(МЕД).

Преубава вест: Први слики од мајка со рисче на Јабланица!

Иновативност - 10.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис што ја спроведува Македонско еколошко друштво сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица. МЕД досега преку методот на фото-замки има слики од три риса на Јабланица но ова е ...

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Скопје инфо - 10.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

Младо рисче со мајка фотографирано на Јабланица

Либертас - 11.11.2017

Младо рисче со својата мајка е фотографирано на планината Јабланица. Фотографијата е обезбедена преку фото-замка од мониторингот што го врши Програмата за заштита на балканскиот рис спроведуван од Македонско еколошкото друштво (МЕД).

(ФОТО)  Први фотографии од мајка со рисче на Јабланица

Репортер - 11.11.2017

По подолг мониторинг на Програмата за заштита на балканскиот рис, која ја спроведува Македонско еколошко друштво (МЕД), сликана е мајка рис со младо на планината Јабланица, пичува Макфакс.