TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Петок 13-ти

Алсат-М - 13.10.2017

Петок 13-ти од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за несреќен ден. На тој ден се избегнуваат патувања, склучувања договори и други поважни работи, стравувајќи од зла среќа.

Што се случило на петок 13-ти октомври, за овој ден да се смета за баксузен?

Таратур - 13.10.2017

Знаеме дека за петок 13-ти како ден важи суеверието дека е баксузен и дека на тој ден може да ви се случат несреќи. Но, од каде потекнува таквото верување? На истиот овој ден пред точно 710 години, на петок 13-ти октомври 1307г, францускиот крал ...

Зошто петок 13-ти е двојно несреќен ден?

Сакам да кажам - 13.10.2017

Денеска е петок 13-ти, „најбаксузниот“ ден во календарот, кога, наводно, сѐ ќе тргне на лошо. Но, од каде потекнува верувањето дека токму овој ден носи лоша среќа? Се разбира, сѐ се сведува само на теории.

Зошто луѓето се плашат од Петок 13 ти?

Попара - 13.10.2017

Празноверијата се доста распространети и многу луѓе веруваат во нив, свесно или не. Откривањето на потеклото на суеверијата открива фасцинантен спој на религии и човечка психологија. Петок 13-ти Стравот од петок 13-ти и стравот од бројот 13 се толку ...

Петок 13-ти, баксуз голови и повреди....(Видео)

SportMedia - 13.10.2017

Петок 13-ти го има епитетот баксузен ден, а во историјата на Премиерлигата во Англија имало моменти кои потсетуваат дека на овој ден и датум нема да ви оди како што посакувате. Баксузни автоголови, реакции, моменти, повреди...

Денеска е петок 13-ти: Еве зошто многумина го нарекуваат „баксузен“

Press24 - 13.10.2017

Денеска е петок 13-ти, ден кој многумина го сметаат за баксузен, па така обврските ги одложуваат за некој друг ден. Додека научниците имаат поделени мислења од каде потекнува ова верување, губитоците во светската економија поради изостаноците од ...

Денеска е Петок 13ти, а еве некои интересни факти со овој датум кои можеби не ги знаете

Кумановски м. - 13.10.2017

loading... Денот петок тринаесетти, кој исто така се нарекува и „црн петок“, многу време кај народот предизвикува несфатливо чувство на страв. На овој датум многумина се парализирани од страв.

Како да го избркате баксузот- денеска е петок 13!

Република - 13.10.2017

Петок 13, според многумина е ден кога сигурно ќе ви се случи нешто неубаво. И поради тоа постојат и обичаи во народот со кои се брка злото на овој ден. Нумерологијата смета дека 13 е симбол на несреќа, а поради тоа што доаѓа после бројот 12 кој е ...

Верувања за петок 13- ти: Овие работи никако не смеете да ги направите

Пулс24 - 13.10.2017

Утре е петок 13- ти и бидете внимателни да не ги направите овие неколку работи. Утре е првиот Петок 13-ти за оваа 2017 година. На денот кој се смета за баксузен, ова не смеете да го правите: Внимавајте да не истурите сол, не поминувајте под скали, ...

Кој е виновен што се плашиме од овој датум?!

Вечер - 13.10.2017

Петок 13 од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за несреќен ден. На тој ден се избегнуваат патувања, склучувања договори и други поважни работи, стравувајќи од зла среќа.

Петок 13-ти: Еве зошто многумина го нарекуваат „баксузен“

Курир - 13.10.2017

Додека научниците имаат поделени мислења од каде потекнува ова верување, губитоците во светската економија поради изостаноците од работа или недонесување на деловни одлуки на овој ден се мерат со стотици, па и милјарди долари.

Митот за Петок 13ти

Скопје инфо - 13.10.2017

Денес е петок 13ти. Стравот од оваа дата сеуште е актуелен. Суеверните луѓе на овој ден дури и одбиваат да излезат од дома, некои се откажуваат од патување со авион, а некои и воопшто не патуваат.

Денеска внимавајте да не ви се случи ова во кујна – верувања за Петок 13

Gotvi.mk - 13.10.2017

Денеска е петок и тоа 13-ти. Според верувањата ова се смета за баксузен ден. Внимавајте да не истурите сол, не поминувајте под скали, ако кажете нешто лошо чукнете во дрво. Се смета дека денеска не треба да допрете буба-мара, и не треба да го ...

Денеска е Петок 13-ти, верувања и суеверија врзани за овој ден

Сител - 13.10.2017

Петок 13-ти од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за несреќен ден. На тој ден се избегнуваат патувања, склучувања договори и други поважни работи, стравувајќи од зла среќа.

Петок 13-ти: Еве зошто го нарекуваат „баксузен“

Пулс24 - 13.10.2017

Денеска е петок 13-ти, ден кој многумина го сметаат за баксузен, па така обврските ги одложуваат за некој друг ден. Додека научниците имаат поделени мислења од каде потекнува ова верување, губитоците во светската економија поради изостаноците од ...

Митот за Петок 13ти

Exclusive.mk - 13.10.2017

Денес е петок 13ти. Стравот од оваа дата сеуште е актуелен. Суеверните луѓе на овој ден дури и одбиваат да излезат од дома, некои се откажуваат од патување со авион, а некои и воопшто не патуваат.

Зошто се смета дека петок 13-ти носи лоша среќа?

Нетпрес - 13.10.2017

Според голем број суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, петок 13-ти се смета за несреќен ден. На тој ден се избегнуваат патувања, склучувања договори и други поважни работи.

Петок 13-ти: Еве зошто многумина го нарекуваат „баксузен“

Скопје24 - 13.10.2017

Денеска е петок 13-ти, ден кој многумина го сметаат за баксузен, па така обврските ги одложуваат за некој друг ден. Додека научниците имаат поделени мислења од каде потекнува ова верување, губитоците во светската економија поради изостаноците од ...

Митот за Петок 13-ти

Шеталиште - 13.10.2017

Петок 13-ти од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за несреќен ден. На тој ден се избегнуваат патувања, склучувања договори и други поважни работи, стравувајќи од зла среќа.

Што значи денот „Петок 13-ти“?!

Алфа - 13.10.2017

Петок 13-ти од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за несреќен ден. Петок 13-ти од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за ...