TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царовска во Тирана: Инклузијата на Ромите бара можност за унапредување на буџетот

Либертас - 10.11.2017

Инклузијата на Ромите е дополнителна задача за македонското општество и за оваа цел треба да има простор за унапредување во буџетското планирање, изјави денеска во Тирана министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Пари за проблемите на Ромите на Балканот ќе се бараат и во државните буџети и од донатори

Мета - 10.11.2017

Министрите кои ја покриваат социјалната сфера во повеќе балкански држави, вклучително и на Турција, на конференција во Тирана денеска се договорија за решавање на проблемите на Ромите да се издвојуваат дополнителни средства од националните буџети, ...

Граѓански здруженија ќе работат на вклученост на Ромите во образованието

МРТ - 09.11.2017

Со 50 илјади евра од европските фондови граѓански здруженија ќе работат на вклученост на Ромите во образованието. За проeктот се предвидени од 2.500 до 5.000 евра. Целта е да се зајакне граѓанското општество за подобра промоција на правата на децата ...

Министерска Конференција посветена на интеграција на Ромите утре во Тирана

Мета - 09.11.2017

Регионална министерска конференција посветена на проектот „Интеграција на Ромите 2020“ ќе се одржи утре во Тирана, на која ќе учествува и Република Македонија. Главна цел на Конференцијата е да создаде соодветен форум во рамките на кој земјите од ...

Регионална конференција посветена на Ромите во Тирана

+инфо - 09.11.2017

Воведни излагања ќе имаат генералниот секретар на РЦЦ, Горан Свилановиќ и министерката за труд и социјална политика на Македонија Мила Царовска. Акцискиот тим за проектот „Интеграција на Ромите 2020“ (РИ2020) на Советот за регионална соработка (РЦЦ) ...

Царовска во Тирана: Инклузијата на Ромите бара можност за унапредување на буџетот

А1 On - 10.11.2017

Инклузијата на Ромите е дополнителна задача за македонското општество и за оваа цел треба да има простор за унапредување во буџетското планирање, изјави денеска во Тирана министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Пари за проблемите на Ромите на Балканот ќе се бараат и во државните буџети и од донатори

Позитив.мк - 10.11.2017

Министрите кои ја покриваат социјалната сфера во повеќе балкански држави, вклучително и на Турција, на конференција во Тирана денеска се договорија за решавање на проблемите на Ромите да се издвојуваат дополнителни средства од националните буџети, ...

Царовска на Регионална конференција посветена на Ромите во Тирана

Макфакс - 10.11.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во Тирана учествува на конференцијата на која се разговара за потребите и приоритетите поврзани со пополнувањето на буџетските дупки во политиките за интеграција на Ромите на Западен Балкан и ...

Регионална конференција посветена на Ромите во Тирана

А1 On - 09.11.2017

Акцискиот тим за проектот „Интеграција на Ромите 2020“ (РИ2020) на Советот за регионална соработка (РЦЦ) утре во Тирана организира конференција на која ќе се разговара за потребите и приоритетите поврзани со пополнувањето на буџетските дупки во ...

Царовска во Тирана: Инклузијата на Ромите бара можност за унапредување на буџетот

Орбис - 10.11.2017

Инклузијата на Ромите е дополнителна задача за македонското општество и за оваа цел треба да има простор за унапредување во буџетското планирање, изјави денеска во Тирана министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Националните програмите за Ромите на Балканот ќе се поврзуваат и регионално

Либертас - 10.11.2017

Регионална министерска конференција на која учествува и Република Македонија, а е посветена на проектот „Интеграција на Ромите 2020“, се одржа денеска во Тирана, во организација на Регионалниот совет за соработка (RCC) и албанските власти.

Царовска на Регионална конференција посветена на Ромите во Тирана

Вечер - 10.11.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во Тирана учествува на конференцијата на која се разговара за потребите и приоритетите поврзани со пополнувањето на буџетските дупки во политиките за интеграција на Ромите на Западен Балкан и ...

Регионална конференција посветена на Ромите во Тирана

Орбис - 09.11.2017

Акцискиот тим за проектот „Интеграција на Ромите 2020“ (РИ2020) на Советот за регионална соработка (РЦЦ) утре во Тирана организира конференција на која ќе се разговара за потребите и приоритетите поврзани со пополнувањето на буџетските дупки во ...