TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебата за измените во Законот за медиуми

МРТ - 20.11.2017

Јавна дебата за предложените измени во Законот за медиуми. Претставниците на власта тврдат дека целат не е да се врши притисок и да наметнуваат правила врз новинарите, туку да се елиминираат сегашните дефекти.

Владата подготвена да ги избрише глобите за медиумите и да го зголеми буџетот за МРТ

Канал 77 - 20.11.2017

Целта на Владата е да создаде простор и механизми со кои медиумите ќе можат да се саморегулираат, оти таа не треба да биде авторот на реформите на медиумите, рече министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната ...

Со реформите, Владата сака да помогне во професионализирање и департизирање на медиумите

iPortal - 20.11.2017

Министерството за информатичко општество и администрација денеска повторно организираше јавна дебата со наслов „Реформи во медиумскиот сектор“, на која со претставниците на медиумската фела разговараа министерот Дамјан Манчевски и министерот без ...

Уште десет дена за забелешки за измените на законот за медиуми

Канал5 - 20.11.2017

До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Уште десет дена за забелешки за измените на законот за медиуми

Слободен Печат - 20.11.2017

До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски ...

Селмани: Со новиот Закон за медиуми, Владата сака да воведе цензура

Стандард - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ, Насер Селмани денеска на дебата за медиумски реформи изјави разочараност од предлогот на новата Влада за Закон за медиуми, со кој, според него, ќе се воведе цензура во медиумите и ќе се „озакони новинарската етика“.

Владата подготвена да ги избрише глобите за медиумите и да го зголеми буџетот за МРТ

Мета - 20.11.2017

Целта на Владата е да создаде простор и механизми со кои медиумите ќе можат да се саморегулираат, оти таа не треба да биде авторот на реформите на медиумите, рече министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната ...

Селмани ја обвини Владата: Воведувате цензура со новиот закон за медиуми

Макфакс - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ, Насер Селмани, ја обвини Владата дека сака да ја озакони новинарската етика, а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со член 61 сакате да ја озаконите новинарската етика ...

Манчевски и Поповски: Владата сака да помогне во професионализирање и департизирање на медиумите

Фактор - 20.11.2017

Министерството за информатичко општество и администрација денеска повторно организираше јавна дебата со наслов „Реформи во медиумскиот сектор“. На дебатата со претставниците на медиумската фела разговараа министерот за информатичко општество и ...

Селмани до Владата: Цензура е ако Агенцијата за медиуми биде „главен уредник“ на медиумите

+инфо - 20.11.2017

Остануваат уште десет дена за забелешки за измените на законот за медиуми. До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и ...

Владата подготвена да ги избрише глобите за медиумите и да го зголеми буџетот за МРТ

Локално - 20.11.2017

Целта на Владата е да создаде простор и механизми со кои медиумите ќе можат да се саморегулираат, оти таа не треба да биде авторот на реформите на медиумите, рече министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната ...

Селмани: Владата воведува цензура со предлог-законот за медиуми

Вечер - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани ја обвини владата дека сака да ја озакони новинарската етика а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со членот 61 сакате да ја озаконите новинарската етика, ...

Уште десет дена за забелешки за измените на законот за медиуми

Нова ТВ - 20.11.2017

До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Владата подготвена да ги избрише глобите за медиумите и да го зголеми буџетот за МРТ

iPortal - 20.11.2017

Целта на Владата е да создаде простор и механизми со кои медиумите ќе можат да се саморегулираат, оти таа не треба да биде авторот на реформите на медиумите, рече министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната ...

(ВИДЕО) Селмани: Владата воведува цензура со предлог-законот за медиуми

А1 On - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани ја обвини владата дека сака да ја озакони новинарската етика а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со членот 61 сакате да ја озаконите новинарската етика, ...

Уште десет дена за забелешки за измените на Законот за медиуми

Радио МОФ - 20.11.2017

До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Селмани: Владата воведува цензура со предлог-законот за медиуми

Орбис - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани ја обвини владата дека сака да ја озакони новинарската етика а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со членот 61 сакате да ја озаконите новинарската етика, ...

Поповски: Медиумската сфера не смее предолго да остане нерегулирана (ВИДЕО)

Стандард - 20.11.2017

До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Селмани: Владата воведува цензура со предлог-законот за медиуми

Кајгана - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани ја обвини владата дека сака да ја озакони новинарската етика, а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со членот 61 сакате да ја озаконите новинарската етика, ...

Уште десет дена за забелешки за измените на законот за медиуми

Сител - 20.11.2017

До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Селмани: Владата воведува цензура со предлог-законот за медиуми

Локално - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани ја обвини владата дека сака да ја озакони новинарската етика а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со членот 61 сакате да ја озаконите новинарската етика, ...

Јавна дискусија за предлог-измените во Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Академик - 20.11.2017

Крајниот рок до кога медиумските здруженија и сите засегнати страни ќе може да оставаат забелешки за втората драфт-верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е 30 ноември, како што посочи министерот за информатичко ...

Уште десет дена за забелешки за измените на законот за медиуми

Либертас - 20.11.2017

До 30 ноември медиумските здруженија, поединци и други засегнати ќе можат на страната на ЕНЕР да остават забелешки за втората драфт верзија на измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Селмани: Владата воведува цензура со предлог-законот за медиуми

Правдико - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани ја обвини владата дека сака да ја озакони новинарската етика а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со членот 61 сакате да ја озаконите новинарската етика, ...

Селмани: Владата воведува цензура со предлог-законот за медиуми

Точка - 20.11.2017

Претседателот на ЗНМ Насер Селмани ја обвини владата дека сака да ја озакони новинарската етика а со тоа да воведе цензура во медиумите. „Велите дека поддржувате саморегулација во медиумите, а со членот 61 сакате да ја озаконите новинарската етика, ...