TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Растот на кинеската економија ги надмина очекувањата

Стандард - 17.07.2017

Кинеската економија порасна малку над очекувањата во вториот квартал, но темпото може да се забави поради мерките кои Пекинг ги презема за да ги ограничи долговите на компаниите и забавувањето на пазарот на имоти во поголемите градови.

Кинеската економија оствари стабилен раст од 6,9% во вториот квартал

Денар - 17.07.2017

Кинеската економија постигна стабилен раст во вториот квартал од 6,9 проценти, соопштија светските агенции. Ова темпо на зголемување на бруто домашниот производ (БДП) на втората економија во светот, сепак може да забави поради волјата на властите да ...