TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анѓушев го продолжува проектот „Странските експерти во домашните компании“

+инфо - 17.07.2017

Малите и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерт. Несоодветна организација на работата, не се делегитимирани ингеренции, мала ефикасност, загуби, голем притисок врз ...

Интервју со Анѓушев: Странците се добредојдени, но ќе ги изедначиме субвенциите и за македонските компании

Либертас - 17.07.2017

Ви пренесуваме дел од интервјуто со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев за МКД.мк: За прв човек на ЕЛЕМ се споменува името на Србинот Александар Обрадовиќ, од неодамна со одлука на Владата и македонски државјанин.

Трет повик за странски експерти во домашни компании

Алфа - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на ...

Промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

А1 On - 17.07.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран третиот јавен повик за проектот Странски експерти за домашни компании на кој ќе се обратат вицепремеирот за економски прашања Кочо Анѓушев и амбасадорката на Швајцарија во Република ...

Трет повик за странски експерти во домашни компании

Press24 - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Од досегашните два огласа, како што информира вицепремиерот за економски прашања Кочо ...

Владата ќе го менува моделот за привлекување странски инвестиции

Алсат-М - 16.07.2017

Владата подготвува анализа колку пари мината власт потрошила за економска промоција на Македонија и привлекување на странски инвестиции и колкав ќар имала земјава од потрошените пари. Според вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, промена ...

Промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

+инфо - 17.07.2017

Ќе се отвори дебата со присутните претставници на стопанските комори и домашните компании во врска со проектот. Владата денеска ќе го промовира третиот јавен повик за проектот „Странски експерти за домашни компании“ на кој ќе се обратат ...

Трет повик за странски експерти во домашни компании

А1 On - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Од досегашните два огласа, како што информира вицепремиерот за економски прашања Кочо ...

Промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

Нетпрес - 17.07.2017

По презентацијата на досега остварените резултати од овој проект ќе следува обраќање на претставници на стопанските комори, а потоа излагање ќе имаат и претставници на домашни компании кои веќе ја искористиле странската експертска помош.

Објавен е трет јавен повик за ангажирање на странски експерти

Денар - 17.07.2017

Објавен е трет јавен повик за ангажирање странски експерти за домашните мали и средни компании. Огласот ќе трае до 29-ти јули годинава. Од досегашните два огласа, како што информира вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, услугата ја ...

Промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

Точка - 17.07.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран третиот јавен повик за проектот Странски експерти за домашни компании на кој ќе се обратат вицепремеирот за економски прашања Кочо Анѓушев и амбасадорката на Швајцарија во Република ...

Објавен третиот повик за странски експерти во домашни компании

Либертас - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Од досегашните два огласа, како што информира вицепремиерот за економски прашања Кочо ...

Промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

Сител - 17.07.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран третиот јавен повик за проектот Странски експерти за домашни компании на кој ќе се обратат вицепремеирот за економски прашања Кочо Анѓушев и амбасадорката на Швајцарија во Република ...

Трет повик за странски експерти во домашни компании

Сител - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Од досегашните два огласа, како што информира вицепремиерот за економски прашања Кочо ...

Промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

Телевизија Нова - 17.07.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран третиот јавен повик за проектот Странски експерти за домашни компании на кој ќе се обратат вицепремеирот за економски прашања Кочо Анѓушев и амбасадорката на Швајцарија во Република ...

Трет повик за странски експерти во домашни компании

Вечер - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Од досегашните два огласа, како што информира вицепремиерот за економски прашања Кочо ...

Денеска во владата промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

Либертас - 17.07.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран третиот јавен повик за проектот Странски експерти за домашни компании на кој ќе се обратат вицепремеирот за економски прашања Кочо Анѓушев и амбасадорката на Швајцарија во Република ...

Анѓушев продолжува со проектот: Трет повик за ангажман на странски експерти во домашните компании

Таратур - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на ...

Трет повик за странски експерти во домашни компании

Локално - 17.07.2017

Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност да се пријават на третиот јавен повик за ангажирање странски експерти за домашни компании. Аплицирањето може да го направат по интерент или по пошта.