TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НБРМ: Раст на кредитите во март

Бизнис Инфо - 21.04.2017

Вкупните кредити во март остварија месечно зголемување од 1,2%, при месечен кредитен раст кај двата сектора, малку поизразен кај секторот домаќинства, покажуваат податоците на Народната банка на Република Македонија (НБРМ).

Банките го зголемиле кредитирањето на населението и на компаниите

еМагазин - 21.04.2017

Во март, вкупните кредити на корпоративниот сектор(компаниите) остварија месечен раст од 1,1%, со речиси идентичен придонес на денарските и девизните кредити во промената, соопшти Народната банка.

Политичката криза носи недоверба во денарот: Граѓаните повеќе штедат во девизи

еМагазин - 21.04.2017

Кај вкупните депозити(штедни влогови) на домаќинствата во март, годинава се бележи месечно намалување од 0,6%, при месечен пад и кај денарските и девизните депозити, а на годишна основа, депозитите од домаќинствата бележат раст од 1,8%, којшто во ...