TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Не е виза - а што е тогаш?

Deutsche Welle - 24.10.2017

Од 2020. година на најголем дел од граѓаните од Балкан ќе им треба одобрение за патување во Шенген. Тоа не е виза, вели за ДВ еврокомесарот Аврамопулос. Што е тогаш, каква е целта, за кого ќе важи и каква е процедурата? „Европскиот систем за патни ...

Аврамопулос: ЕТИАС не значи враќање на визите

Нова ТВ - 24.10.2017

Најавениот нов систем за влез во Шенген зоната не значи враќање на визите, им порача еврокомесарот за миграција и внатрешни прашања Димитрис Аврамопулос на граѓаните од Западен Балкан. -Западен Балкан е клучен регион и близок партнер на ЕУ.

Аврамопулос: Новите гранични мерки не значат враќање на визите за Балканот...

Н.Македонија - 24.10.2017

Аврамопулос: Новите гранични мерки не значат враќање на визите за Балканот Еврокомесарот за миграција и внатрешни работи Димитрис Аврамопулос денеска изјави дека одлуката да се воведе нов систем за балканските земји што имаат безвизен режим со ...

Детали за новите правила за влез во ЕУ - колку ќе чини, за кои земји важи и од кога почнува

Факултети - 24.10.2017

Од 2020 година граѓаните од трети земји, кои не се дел од визниот режим, каде што спаѓаат државјаните на Македонија, БиХ, Црна Гора, Србија, но и Косово, ќе мора да бараат посебно одобрување за влез на територијата на ЕУ.

Аврамопулос: новите гранични мерки не значат враќање на визите за Балканот

+инфо - 24.10.2017

Според Аврамопулос, системот ЕТИАС ќе значи поголема безбедност и за членките на ЕУ и за земјите од Балканот. Еврокомесарот за миграција и внатрешни работи Димитрис Аврамопулос денеска изјави дека одлуката да се воведе нов систем за балканските ...

ЕУ воведува нови правила за патување за земјите од Западен Балкан

iPortal - 22.10.2017

Државјаните на земјите од Западен Балкан за патување во шенген зоната, ќе мора претходно да бараат одобрување од надлежните служби во ЕУ. Иако нема да биде потребно да вадат визи, сепак секој кој сака да патува во ЕУ ќе мора да пополни електронски ...

Аврамопулос: Новите гранични мерки не значат враќање на визите за Балканот

А1 On - 24.10.2017

Еврокомесарот за миграција и внатрешни работи Димитрис Аврамопулос денеска изјави дека одлуката да се воведе нов систем за балканските земји кои имаат безвизен режим со Европската Унија нема да значи и враќање на визите.

Аврамопулос - Новите гранични мерки не значат враќање на визите за Балканот

Р.С.Европа - 24.10.2017

Еврокомесарот за миграција и внатрешни работи Димитрис Аврамопулос денеска изјави дека одлуката да се воведе нов систем за балканските земји кои имаат безвизен режим со Европската унија нема да значи и враќање на визите.