TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На професорот Жико со љубов: Ќе Ви го чуваме ГТЦ

Порта 3 - 14.11.2017

Вчера, на денот на слободно Скопје во Музејот на Град Скопје се одржа промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од архитектите Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја.

Гушкајќи го ГТЦ, ја гушкавме слободата, сеќавање на архитектот Живко Поповски преку неговите колумни

Сакам да кажам - 14.11.2017

„Живко беше темпераментен, иницијативен, го викавме Жика живец, тој беше душа на секое друштво и водач на сите наши младешки непромислености и лудории. Двајцата сме родени во 1934 година, таман да запаметиме што е предвоено Скопје, што е војна, а ...

„На Скопје, со љубов!“ – архитектонска мисла на Живко Поповски

Радио МОФ - 12.11.2017

На 13 ноември (понеделник) во 19 часот во Музејот на Град Скопје ќе се одржи промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја , а во издание на Приватен ...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ во Музеј на град Скопје

Порта 3 - 13.11.2017

Вечер (13 ноември) во 19 часот во Музејот на Град Скопје ќе се одржи промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја, а во издание на Приватен принт Скопје.

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“

+инфо - 13.11.2017

За книгата и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик Влада Урошевиќ, проф. архитект Мартин Гулевски. Книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова - Поповска и Мери Батакоја, ќе биде ...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов“ – архитект Живко Поповски

КадеВечер - 13.11.2017

На 13.11, 2017, во Музејот на Град Скопје, ќе биде промовирана книгата „На Скопје, со љубов”, од архитектот Живко Поповски. Книгата преставува комплетна збирка на текстови, колумни и интервјуа кои архитектот Поповски ги напишал и објавил во текот на ...

Архитектонската мисла на Живко Поповски првпат во книга...

Н.Македонија - 13.11.2017

Ова е прва книга што во фокусот го става интелектуалниот ангажман на овој архитект. Збирката оди подалеку, гледајќи го градот во културолошки релации, а тоа ја прави исклучително важна за пошироката публика Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! ...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ во Музеј на Град Скопје

Република - 13.11.2017

Книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја, ќе биде промовирана вечер во Музејот на Град Скопје. За книгата и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик ...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“

Канал5 - 13.11.2017

Книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова - Поповска и Мери Батакоја, ќе биде промовирана вечер во Музејот на Град Скопје. За книгата и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик ...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“

А1 On - 13.11.2017

Книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја, ќе биде промовирана вечер во Музејот на Град Скопје. За книгата и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик ...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“

Сител - 13.11.2017

Книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова - Поповска и Мери Батакоја, ќе биде промовирана вечер во Музејот на Град Скопје. За книгата и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик ...

Архитектонската мисла на Живко Поповски е претставена во „На Скопје, со љубов!“

МКД - 13.11.2017

Во Музејот на Град Скопје, на 13-ти ноември, во 19 часот, ќе се одржи промоција на книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“, приредена од Анета Христова - Поповска и Мери Батакоја, а во издание на „Приватен принт“ - ...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“

Орбис - 13.11.2017

Книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја, ќе биде промовирана вечер во Музејот на Град Скопје. За книгата и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик ...

Архитектот Живко Поповски утревечер ќе ја промовира книгата „На Скопје, со љубов“

Newsroom - 13.11.2017

Утревечер во Музејот на Град Скопје со почеток од 19 часот ќе биде промовирана книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“. Книгата е приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја, а во издание на Приватен принт ...