TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Bitcoin: Вредноста на криптовалутата падна за 25%

Телефони.мк - 14.11.2017

Се уште е голем ризик тргувањето со криптовалутите, затоа што неговата вредност драстично расте и драстично се намалува. Претходно пишувавме за вртоглавото растење на вредноста на Bitcoin, додека сега изгуби дури 25% од својата вредност.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Листа на најдобри криптовалути за 2017 година

Банкарство.мк - 14.11.2017

Во изобилието на криптовалути има неколку кои што се одвојуваат од другите по нивната вредност и актуелност. Во 2017 тата година пазарот на криптовалутите подлежеше на различни влијанија и вредноста на истите често флуктуираше.

За еден ден трансакции на биткоин се троши енергија отколку што троши едно домаќинство за една недела

Иновативност - 13.11.2017

Иако биткоин доживеа драматичен пад на вредноста во изминатите неколку дена, 2017 година ја обележаа повеќе драстични скокови на цената. Но, со зголемувањето на вредноста расте и потрoшувачката на енергија.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Што е и како функционира "копањето" на криптовалути?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Процесот на создавањето криптовалутите се нарекува "копање". Што тоа значи, дали вие можете да го правите и дали е исплатливо ќе ви објасниме накратко во продолжение. Колку и да е жално да се признае, сепак најголемиот дел од луѓето сакаат да ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Што е криптовалута?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Можеби е ова еден од најзборуваните поими во последно време. Луѓето низ целиот свет купуваат криптовалути, продаваат и тргуваат со истите. Но, ве интересира ли настанувањето на овој поим и неговото вистинско значење? Пред се, криптовалутата не е ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Која е првата криптовалута?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Сигурно веќе сте запознаени со Биткоинот. Но, бидејќи веројатно сте слушнале и за други криптовалути знаевте ли дека токму Биткоинот е првата криптовалута? 18 август 2008 година е регистрирано името на доменот bitcoin.org.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Како да купите криптовалута?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Криптовалутите можат да бидат купени и тргувани преку т.н криптовалутни менувачници или тргувани помеѓу пријатели, фамилија или странци кои се лоцираат со помош на посебни апликации кои помагаат да ги пронајдете купувачите и продавачите локално или ...

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Колку различни криптовалути постојат во светот?

Банкарство.мк - 13.11.2017

Актуелните случувања поврзани со одреден дел од овие криптовалути може да се рече дека секојдневно допираат до јавноста и на некој начин го засенуваат остатокот од криптовалутниот свет. Веројатно сте слушнале дека нова криптовалута може да се ...

Крипто валути - нова алтернатива и можност за платен промет

Сител - 13.11.2017

Крипто валутите го предизвикуваат традиционалниот банкарски модел, до тој степен што веќе предизвикуваат и трансформација на меѓународниот пазар. Традиционалниот монетарен систем почива на доверба, односно дека секоја валута може да се замени во ...

Курсот на биткоинот падна за речиси 30%

Стандард - 13.11.2017

Курсот на биткоин падна за 28,89 проценти во однос на историскиот максимум од 8 ноември и достигна 5650,01 долари, покажуваат податоците на „Блумберг“. Крипто-валутата достигна максимална цена од 7.882,35 долари на 8 ноември.

Сувенир „биткоин“ пронајден на улица во Русија

Руска реч - 12.11.2017

Некои луѓе поверуваа дека се работи за вистинска валута. Жител на рускиот град Воронеж пронајде биткоин во форма на сувенир на една од улиците, објавија руските медиуми . Тој случајно наишол на него во еден од градските паркови.

НЕДЕЛА НА КРИПТОВАЛУТИ: Еднодневните биткоин трансакции трошат повеќе ел.енергија отколку што троши едно домаќинство за ...

Банкарство.мк - 14.11.2017

Изминатава недела биткоинот доживеа драматичен пад на вредноста, но 2017 година ја обележаа многу повеќе драстични скокови на цената. Со зголемувањето на вредноста пропорционално расте и потрoшувачката на електрична енергија.