TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПОЧИНА НАЈСТАРИОТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ: Го преживеал холокаустот и доживеа 113 години

Курир - 13.08.2017

Најстариот човек на светот Израел Кристал кој го преживеал холокаустот, почина во Хаифа на 113 години. Ќерката на Кристал, Шуламит Кристал ја потврди веста за неговата смрт. Гинисовата книга на рекорди во март 2016 година на Кристал му додели титула ...

На 113 години почина најстариот човек на светот

Слободен Печат - 13.08.2017

Најстариот преживеан човек од Холокаустот, Јисраел Кристал, кој е признаен и за најстар човек на светот, почина на 11 август, еден месец пред да наполни 114 години, јавија израелските медиуми.

Светот се збогува со најстариот човек

Репортер - 13.08.2017

На 113-годишна возраст почина најстариот маж во светот. Според Гинисовата книга на рекорди, Израелецот Израел Кристал важеше за најстар маж во светот. Тој почина на 113 години во Хаифа, Израел. Зад себе остави две деца, 9 внуци и 32 правнуци.

Почина најстариот човек во светот кој го преживеа холокаустот

Пулс24 - 13.08.2017

Најстариот човек на светот Израел Кристал кој го преживеал холокаустот, почина во Хаифа на 113 години. Ќерката на Кристал, Шуламит Кристал ја потврди веста за неговата смрт. Гинисовата книга на рекорди во март 2016 година на Кристал му додели титула ...

На 113 години почина најстариот човек на светот

+инфо - 13.08.2017

На прашање, која е формулата за долг живот, одговорил дека секој има своја среќа и дека таа доаѓа од небото, а дека тајни не постојат. Најстариот преживеан човек од Холокаустот, Јисраел Кристал, кој е признаен и за најстар човек на светот, почина на ...

Почина најстариот преживеан човек од Холокаустот

Либертас - 13.08.2017

Најстариот преживеан човек од Холокаустот, Јисраел Кристал, кој е признаен и за најстар човек на светот, почина на 11 август, еден месец пред да наполни 114 години, јавија израелските медиуми.