TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците предупредуваат на опасноста од т.н. роботи убијци

Иновативност - 10.11.2017

Многу научници во текот на последната година повеќе пати предупредуваа на опасноста од таканаречените роботи убијци, односно уреди како дронови и роботи кои се дизајнирани за војни. Со нив управува вештачка интелигенција и можат сами да одлучуваат ...

Дел од вработените во Deutsche Bank ќе бидат заменети со роботи

Банкарство.мк - 11.11.2017

Извршниот директор на Deutsche Bank, John Cryan изјави дека е подготвен дел од своите вработени да ги замени со роботи. Тој смета дека со вклучување на вештачка интелигенција ќе ги намали трошоците за вработените и ќе ја зголеми ефикасноста на ...

„Престанете да ја вооружувате вештачката интелигенција“

Точка - 10.11.2017

Од круговите на познатите научници и експерти за роботика и вештачка интелигенција, пристигнува уште едно предупредување за опасноста која што со себе ја носат таканаречените „роботи убијци“.