TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Унгарскиот женски младински хор „Јубилате“ ќе настапи во Католичката црква

МКД - 10.11.2017

Концертот на женскиот младински хор „Јубилате“ од Унгарската хорска школа „Золтан Кодај“, по повод 50 години од смртта на Золтан Кодај (1882-1967), ќе се одржи на 10 ноември, во Католичката црква „Пресвето Срце Исусово“, а во рамките на ...

Грегоријанска музика на концертот на женскиот хор „Јубилате“ од Унгарија

Сител - 10.11.2017

На 18. Есенски музички свечености вечер ќе гостува Женскиот младински хор „Јубилате“ од унгарската хорска школа „Золтан Кодај“. Хорот ќе одржи концерт во Католичката црква „Пресвето срце Исусово“ од 20 часот по повод 50 години од смртта на ...

Грегоријанска музика на концертот на женскиот хор „Јубилате“ од Унгарија

А1 On - 10.11.2017

На 18. Есенски музички свечености вечер ќе гостува Женскиот младински хор „Јубилате“ од унгарската хорска школа „Золтан Кодај“. Хорот ќе одржи концерт во Католичката црква „Пресвето срце Исусово“ од 20 часот по повод 50 години од смртта на ...

Грегоријанска музика на концертот на женскиот хор „Јубилате“ од Унгарија

Орбис - 10.11.2017

На 18. Есенски музички свечености вечер ќе гостува Женскиот младински хор „Јубилате“ од унгарската хорска школа „Золтан Кодај“. Хорот ќе одржи концерт во Католичката црква „Пресвето срце Исусово“ од 20 часот по повод 50 години од смртта на ...

Грегоријанска музика на концертот на женскиот хор „Јубилате“ од Унгарија

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... На 18. Есенски музички свечености вечер ќе гостува Женскиот младински хор „Јубилате“ од унгарската хорска школа „Золтан Кодај“. Хорот ќе одржи концерт во Католичката црква „Пресвето срце Исусово“ од 20 часот по повод 50 години од смртта ...

Грегоријанска музика на концертот на женскиот хор „Јубилате“ од Унгарија...

Н.Македонија - 10.11.2017

Грегоријанска музика на концертот на женскиот хор „Јубилате“ од Унгарија Женскиот младински хор „Јубилате“ од унгарската хорска школа „Золтан Кодај“ вечерва ќе гостува на 18. Есенски музички свечености.

Грегоријанска музика на унгарскиот женски хор „Јубилате“

Cooltura - 10.11.2017

На 18. Есенски музички свечености вечер (петок, 10 ноември) ќе гостува Женскиот младински хор „Јубилате“ од унгарската хорска школа „Золтан Кодај“. Хорот ќе одржи концерт во Католичката црква „Пресвето срце Исусово“ од 20 часот по повод 50 години од ...

Женскиот младински хор „Јубилате“ од Унгарија вечерва на Есенски музички свечености

Newsroom - 10.11.2017

Вечерва, во рамки на 18. Есенски музички свечености ќе гостува Женскиот младински хор „Јубилате“ од унгарската хорска школа „Золтан Кодај“. Хорот ќе одржи концерт во Католичката црква „Пресвето срце Исусово“ од 20 часот по повод 50 години од смртта ...