TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наградата „Тодор Чаловски“ во 2017 за Биљана Стојановска

Сител - 14.11.2017

Биљана Стојановска, поетеса, есеист, критичар и книжевен преведувач, ја доби наградата „Тодор Чаловски“, која Здружението за литература, култура и уметност „Галикул“ ја доделува на млад автор од Македонија во областа на поезијата, книжевната ...

Надградата „Тодор Чаловски“ за Билјана Стојановска

А1 On - 14.11.2017

Здружението за литература, култура и уметност „Галикул“ во знак на почит и сеќавање кон ликот и делото на својот основоположнк и еден од најистакнатите современи македонски писатели Тодор Чаловски (1945 – 2015), по третпат ќе ја додели наградата ...

Наградата „Тодор Чаловски“ во 2017 за Биљана Стојановска

+инфо - 14.11.2017

Наградата се состои во објавување книга на наградениот автор во 2018 година, резидентен престој во Галичник и авторски хонорар за изданието. Биљана Стојановска, поетеса, есеист, критичар и книжевен преведувач, ја доби наградата „Тодор Чаловски“, ...

Надградата „Тодор Чаловски“ за Билјана Стојановска

Орбис - 14.11.2017

Здружението за литература, култура и уметност „Галикул“ во знак на почит и сеќавање кон ликот и делото на својот основоположнк и еден од најистакнатите современи македонски писатели Тодор Чаловски (1945 – 2015), по третпат ќе ја додели наградата ...

Биљана Стојановска ја доби наградата „Тодор Чаловски“ за 2017

Република - 15.11.2017

Биљана Стојановска, поетеса, есеист, критичар и книжевен преведувач, ја доби наградата „Тодор Чаловски“, која Здружението за литература, култура и уметност „Галикул“ ја доделува на млад автор од Македонија во областа на поезијата, книжевната ...

Поетесата Биљана Стојановска ја доби наградата „Тодор Чаловски“

Радио МОФ - 14.11.2017

Здружението за литература, култура и уметност „Галикул“ по третпат ја додели наградата „Тодор Чаловски“. Годинава таа и припадна на Биљана Стојановска, поетеса, есеист, критичар и книжевен преведувач.

Биљана Стојановска добитничка на наградата „Тодор Чаловски“...

Н.Македонија - 15.11.2017

Биљана Стојановска добитничка на наградата „Тодор Чаловски“ Здружението за литература, култура и уметност „Галикул“, во знак на почит и сеќавање кон ликот и делото на својот основоположник и еден од најистакнатите современи македонски писатели Тодор ...

Поетесата Биљана Стојановска ја доби наградата на „Галикул“ за 2017 година

МКД - 15.11.2017

Здружението за литература, култура и уметност „Галикул“ во знак на почит и сеќавање кон ликот и делото на својот основоположнк и еден од најистакнатите современи македонски писатели Тодор Чаловски (1945 – 2015), по третпат ја додели наградата „Тодор ...