TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Познатиот квалитетен и вкусен тетовски грав го има се помалку

Алфа - 06.10.2017

Се произведува низ цела земја, но се верува дека најквалитетен и највкусен е тетовскиот грав. Традиционалното тавче гравче е незаменлив дел од македонската трпеза. Се произведува низ цела земја, но се верува дека најквалитетен и највкусен е ...

Тетовскиот грав настрада од сушата

МРТ - 06.10.2017

Годинава и тетовското гравче ќе го нема многу на пазарот. Тетовчани велат дека ќе нема доволно и за нивните потреби, а камо ли за продавање. Она што ќе успее да дојде на тезгите и во маркетите ќе биде малку, и по многу повисока цена.