TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонскиот игран филм „Сестра“ на Дина Дума доби поддршка од ЈИЕ Синема Нетворк

МКД - 09.11.2017

Долгометражниот македонски игран филм „Сестра“, во режија на Дина Дума, доби финансиска поддршка од ЈИЕ Синема Нетворк (SEE Cinema Network). Проектот е поднесен од продуцентската куќа „Лист Продукција“ и беше едногласно изгласан со највисоки оценки ...

Македонскиот игран филм „Сестра“ на Дина Дума доби поддршка од ЈИЕ Синема Нетворк

Република - 10.11.2017

Проектот „Сестра“, долгометражен игран филм во режија на Дина Дума, доби финансиска поддршка од Меѓународната филмска мрежа на Југоисточна Европа (SEE Cinema Network). Проектот е поднесен од продуцентската куќа „Лист Продукција“ и бил едногласно ...

Проектот „Сестра“ доби поддршка во Солун...

Н.Македонија - 11.11.2017

Проектот „Сестра“ доби поддршка во Солун Во период од 8 до 9 ноември во Солун, Грција, присуствуваа претставници од земјите-членки на Меѓународната филмска мрежа на Југоисточна Европа од Албанија, Кипар, Грција, Романија и Србија, меѓу кои и в.д.