TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Триумф на Ана Имхоф во Венеција

Порта 3 - 19.05.2017

По замисла на уметничката директорка, Кристин Масел, инаку кустос во Центарот „Жорж Помпиду“ во Париз, 57-то Биенале на уметноста во Венеција, официјално отворено на 13 мај оваа година, го носи кредото Viva, arte, viva.

Венециското биенале не ги воодушеви сите, ама сите полудеа по германскиот „Фауст“ ...

Н.Македонија - 19.05.2017

Некои ја сметаат за претенциозна поделбата на изложбите по теми, како што се павилјон на уживање и стравови, време и бесконечност, земји, дионизиски павилјон, павилјон на шаманите... А еден од доајените на критиката, Италијанецот Ахил Бонито Олива, ...