TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поповски: Владата постави нови стандарди за комуникации, транспареност и отчетност

24 Вести - 25.09.2017

Новата влада направи многу во поглед на транспарентноста и отченоста пред граѓаните и медиумите во првите 100 дена - потенцираше министерот без ресор, Роберт Поповски. Донесена е одлука за забрана на користење државни ресурси за време на изборната ...

Роберт Поповски: Оваа Влада е најтранспарентна досега

Фактор - 25.09.2017

Министерот без ресор задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност Роберт Поповски одржа прес конференција на која ги претстави преземените мерки во изминатиот период за одржување фер избори, за подобрување на состојбата во јавната сфера и ...

Поповски: Ги направивме владата и сите владини институции отворени и достапни за граѓаните и медиумите (ВИДЕО)

Стандард - 25.09.2017

Владата постави нови стандарди во однос на комуникацииите, транспаретноста и отчетноста, оцени министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспаретност Роберт Поповски, кој денеска на прес-конференција се осврна на изминатите сто ...

Поповски: Забраната за користење државни ресурси за време на изборната кампања е важна мерка (ВИДЕО)

Телевизија Нова - 25.09.2017

Одржување на фер и демократски избори за време на престојните локални избори посака министерот без ресор задолжен за комуникации транспарентност и отчетнност Роберт Поповски. Тој на прес конференција со отчет пред јавноста за работата на ресорното ...

Поповски: До пред сто дена се зборуваше за закани и убиства, а сега имаме слобода на говор

+инфо - 25.09.2017

Поповски ги повика вработените во државните органи да пријават доколку врз нив се вршат притисоци. Ме радува што има широка јавна дебата. До пред 100-тина дена во Македонија клучна тема беше кој, кого можеби ќе го пресретне некаде, ќе има напади и ...

Поповски: Добро е што има дебата за ангажманите кои ги прави Владата

Нова ТВ - 25.09.2017

Новата Влада направила многу во поглед на транспарентноста и отченоста пред граѓаните и медиумите во првите 100 дена од управувањето со државата, потенцираше денеска министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, Роберт ...

(ВИДЕО) Поповски: Кандидатите нема да користат државни ресурси за време на изборната кампања

А1 On - 25.09.2017

Министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, Роберт Поповски даде отчет пред јавноста за работата на ресорното министерство во првите 100 дена од Владата. Како едно од поважните одлуки министерот Поповски ја издвои ...

Поповски: Ги направивме владата и сите владини институции отворени и достапни за граѓаните и медиумите

iPortal - 26.09.2017

Во Владата на РМ, како дел од серијата конференции за новинарите, денеска прес конференција одржа министерот без ресор Роберт Поповски, задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност.

Поповски: Владата постави нови стандарди за комуникации, транспареност и отчетност

Сител - 25.09.2017

- Владата постави нови стандарди во однос на комуникацииите, транспаретноста и отчетноста, оцени министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспаретност Роберт Поповски, кој денеска на прес-конференција се осврна на изминатите сто ...

Поповски: Се водат темелни истраги за заканите кон новинарите

Макфакс - 25.09.2017

Одлуката на Владата за забрана за користење државни ресурси за време на изборната кампања. е една од поваѓните одлуки која што ја издвои на денешната прес-конференција министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, ...

Отчет за сработеното во првите 100 дена влада на министерот Поповски

Канал5 - 25.09.2017

Оваа влада постави нови стандарди во комуникацијата, транспарентноста и отчетноста, оцени министерот Роберт Поповски во отчетот за работат во неговиот сектор по првите 100 дена оваа влада.

Поповски: Кандидатите нема да користат државни ресурси за време на изборната кампања

Позитив.мк - 25.09.2017

Министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, Роберт Поповски даде отчет пред јавноста за работата на ресорното министерство во првите 100 дена од Владата, јавува А1он.

Поповски: Владата постави нови стандарди за комуникации, транспареност и отчетност

Слободен Печат - 25.09.2017

Владата постави нови стандарди во однос на комуникацииите, транспаретноста и отчетноста, оцени министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспаретност Роберт Поповски, кој денеска на прес-конференција се осврна на изминатите сто ...

Поповски: Се водат темелни истраги за заканите кон новинарите

Точка - 25.09.2017

Одлуката на Владата за забрана за користење државни ресурси за време на изборната кампања. е една од поваѓните одлуки која што ја издвои на денешната прес-конференција министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, ...

Поповски: Владата постави нови стандарди за комуникации, транспареност и отчетност...

Н.Македонија - 25.09.2017

Поповски: Владата постави нови стандарди за комуникации, транспареност и отчетност Владата постави нови стандарди во однос на комуникацииите, транспаретноста и отчетноста, оцени министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и ...

Кандидатите нема да користат државни ресурси за време на изборната кампања

Локално - 25.09.2017

Министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, Роберт Поповски даде отчет пред јавноста за работата на ресорното министерство во првите 100 дена од Владата. Како едно од поважните одлуки министерот Поповски ја издвои ...

(ВИДЕО) Поповски: Ги направивме владините институции отворени и достапни за граѓаните и медиумите

Либертас - 25.09.2017

Владата постави нови стандарди во однос на комуникацииите, транспаретноста и отчетноста, оцени министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспаретност Роберт Поповски, кој денеска на прес-конференција се осврна на изминатите сто ...

Поповски: Се водат темелни истраги за заканите кон новинарите

Sky - 25.09.2017

Одлуката на Владата за забрана за користење државни ресурси за време на изборната кампања е една од поважните одлуки кои ги издвои на денешната прес-конференција министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, Роберт ...

Поповски: Добро е што има дебата за ангажманот на одредени личности во Владата

Newsroom - 25.09.2017

Владата постави нови стандарди во однос на комуникацииите, транспаретноста и отчетноста, оцени министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспаретност, Роберт Поповски, кој денеска на прес-конференција се осврна на изминатите сто ...

Поповски: Владата постави нови стандарди за комуникации, транспареност и отчетност

МКД - 25.09.2017

Одлуката на Владата за забрана за користење државни ресурси за време на изборната кампања е една од поважните одлуки кои ги издвои на денешната прес-конференција министерот без ресор, задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, Роберт ...

Министерот Поповски со отчет за сработеното

МРТ - 25.09.2017

Една од првите мерки што беше донесене беше одлуката за стопирање на владиното рекламирање... Транспарентност пред јавноста и пред медиумите, редовни брифинзи со новинарите, бесплатен пристап до информациите од Централниот регистар и Катастарот- се ...