TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Груби-Вајгл: Брисел да ги исполни очекувањата на Македонија

Макфакс - 07.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја заокружил својата дводневна посета на Брисел со средба со европратеникот, Иво Вајгл, кој е Известител за Македонија, во Европскиот парламент, ...

Груби – Кукан: 2018 година е година на Западен Балкан

Канал5 - 06.12.2017

Во Европскиот Парламент во Брисел, пратеникот Артан Груби, претседател на Комисијата за европски прашања се сретна и со европратеникот Едуард Кукан, кој е еден од преговарачката тројка на политичкиот договор.

Груби – Ауер: Коалицијата смело ќе пристапи кон прашањето за името со Грција

Макфакс - 06.12.2017

Агендата на средби во Брисел пратеникот Артан Груби ја продолжи со Едвард Ауер, директор за Западен Балкан во канцеларијата на Могерини при Европската служба за надворешно дејствување. Груби и Ауер ги разменија видувањата за актуелностите во ...

Груби – Кукан: Посветени сме на реализација на очекувањата на Брисел, очекуваме поддршка

Мета - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања и пратеник од ДУИ, Артан Груби денеска во Брисел се сретнал и со европратеникот Едвард Кукан. Двајцата соговорници зборувале за актуелните случувања во земјата, владината коалиција, реформите и ...

Груби во Брисел: Чиста препорака и датум за преговори

Макфакс - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја продолжи посетата во Брисел остварувајќи средба со Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за изготвување на извештајот за Македонија и ...

Средба Груби-Фленкенштајн: Европа и земјите членки да ја поддржат Македонија

Канал5 - 06.12.2017

Пратеникот Артан Груби, претседател на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, се сретна со германскиот европратеник Кнут Фленкештајн. Груби и Фленкенштајн дискутираа за ситуацијата во Македонија и европската ...

Груби – Фленкенштајн: Потребна ни е поддршка и од институциите на ЕУ и од земјите членки

Мета - 06.12.2017

Претседателот на собраниската комисија за европски прашања и пратеник од ДУИ, Артан Груби, во Брисел се сретнал со европратеникот Кнут Фленкештајн, со кој разговарал за ситуацијата во Македонија и за европската перспектива на земјата и на регионот.

Груби-Вајгл: Брисел да ги исполни очекувањата на Македонија

Вечер - 07.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја заокружил својата дводневна посета на Брисел со средба со европратеникот, Иво Вајгл, кој е Известител за Македонија, во Европскиот парламент, ...

Груби дводневната посета на Брисел ја почнал со средби во НАТО

Мета - 05.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашање на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја започна дводневната посета во Брисел со средба со Кнут Кирстен, одговорен за политичкото одделение на НАТО за Македонија, како и со политичките ...

Груби – Кукан: 2018 година е година на Западен Балкан

Макфакс - 06.12.2017

Денес во Европскиот парламент во Брисел, пратеникот Артан Груби се сретна со европратеникот Едуард Кукан, дел од преговарачката тројка на политичкиот договор. Груби зборувал во детали за актуелните случувања во земјата, владината коалиција, ...

Груби – Ауер: Коалицијата смело ќе се пристапи кон прашањето за името со Грција

Вечер - 06.12.2017

Агендата на средби во Брисел, пратеникот Артан Груби ја продолжи со Едвард Ауер, директор за Западен Балкан во канцеларијата на Могерини, при Европската служба за надворешно дејствување. Груби и Ауер ги разменија видувањата за актуелностите во ...

Груби – Кукан: Посветени сме на реализација на очекувањата на Брисел, очекуваме поддршка

Локално - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања и пратеник од ДУИ, Артан Груби денеска во Брисел се сретнал и со европратеникот Едвард Кукан. Двајцата соговорници зборувале за актуелните случувања во земјата, владината коалиција, реформите и ...

Груби во Брисел: Чиста препорака и датум за преговори

МКД - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, во Брисел имаше средба со Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за изготвување на извештајот за Македонија и Косово со кого разговарале за ...

Средба Груби-Фленкенштајн: Европа и земјите членки да ја поддржат Македонија

ТВ21 - 06.12.2017

Пратеникот Артан Груби, претседател на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, се сретна со германскиот европратеник Кнут Фленкештајн. Груби и Фленкенштајн дискутираа за ситуацијата во Македонија и европската ...

Груби – Фленкенштајн: Потребна ни е поддршка и од институциите на ЕУ и од земјите членки

Либертас - 06.12.2017

Претседателот на собраниската комисија за европски прашања и пратеник од ДУИ, Артан Груби, во Брисел се сретнал со европратеникот Кнут Фленкештајн, со кој разговарал за ситуацијата во Македонија и за европската перспектива на земјата и на регионот.

Груби-Вајгл: Брисел да ги исполни очекувањата на Македонија

Орбис - 07.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја заокружил својата дводневна посета на Брисел со средба со европратеникот, Иво Вајгл, кој е Известител за Македонија, во Европскиот парламент, ...

Груби во дводневна посета на Брисел

Макфакс - 05.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашање на Собранието на Република Македониа, Артан Груби, ја започна дводневната посета во Брисел со средбата на централното седиште на НАТО и учество на средбата „Пријателите на Европа“.

Груби – Кукан: 2018 година е година на Западен Балкан

Орбис - 06.12.2017

Денес во Европскиот парламент во Брисел, пратеникот Артан Груби се сретна со европратеникот Едуард Кукан, дел од преговарачката тројка на политичкиот договор. Груби зборувал во детали за актуелните случувања во земјата, владината коалиција, ...

Груби – Ауер: Коалицијата смело ќе се пристапи кон прашањето за името со Грција

Орбис - 06.12.2017

Агендата на средби во Брисел, пратеникот Артан Груби ја продолжи со Едвард Ауер, директор за Западен Балкан во канцеларијата на Могерини, при Европската служба за надворешно дејствување. Груби и Ауер ги разменија видувањата за актуелностите во ...

Груби до Кукан: Oчекуваме поддршка за реализација на барањата на Брисел

Позитив.мк - 07.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања и пратеник од ДУИ, Артан Груби, денеска во Брисел се сретнал и со европратеникот Едвард Кукан. Двајцата соговорници зборувале за актуелните случувања во земјата, владината коалиција, реформите и за ...

Груби во Брисел: Чиста препорака и датум за преговори

Орбис - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја продолжи посетата во Брисел остварувајќи средба со Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за изготвување на извештајот за Македонија и ...

Средба Груби-Фленкенштајн: Европа и земјите членки да ја поддржат Македонија

Локално - 06.12.2017

Пратеникот Артан Груби, претседател на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, се сретна со германскиот европратеник Кнут Фленкештајн. Груби и Фленкенштајн дискутираа за ситуацијата во Македонија и европската ...

Груби – Фленкенштајн: Потребна ни е поддршка и од институциите на ЕУ и од земјите членки

Позитив.мк - 06.12.2017

Претседателот на собраниската комисија за европски прашања и пратеник од ДУИ, Артан Груби, во Брисел се сретнал со европратеникот Кнут Фленкештајн, со кој разговарал за ситуацијата во Македонија и за европската перспектива на земјата и на регионот.

Груби-Вајгл: Брисел да ги исполни очекувањата на Македонија

А1 On - 07.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја заокружил својата дводневна посета на Брисел со средба со европратеникот Иво Вајгл, кој е известител за Македонија во Европскиот парламент, ...

Пратеникот Груби на средби со претставници на НАТО и ЕУ во Брисел...

Н.Македонија - 05.12.2017

Пратеникот Груби на средби со претставници на НАТО и ЕУ во Брисел Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, денеска во Брисел имаше средба со Кнут Кирстен, одговорен во политичкото одделение на НАТО за Македонија, како ...

Груби во дводневна посета на Брисел

Вечер - 05.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашање на Собранието на Република Македониа, Артан Груби, ја започна дводневната посета во Брисел со средбата на централното седиште на НАТО и учество на средбата „Пријателите на Европа“.

Груби – Кукан: 2018 година е година на Западен Балкан

Вечер - 06.12.2017

Денес во Европскиот парламент во Брисел, пратеникот Артан Груби се сретна со европратеникот Едуард Кукан, дел од преговарачката тројка на политичкиот договор. Груби зборувал во детали за актуелните случувања во земјата, владината коалиција, ...

Груби - Ауер: Брисел смело и со визија за целосна и обединета континентална Европа

Канал5 - 06.12.2017

Пратеникот Артан Груби во Брисел се сретна со Едвард Ауер, директор за Западен Балкан во канцеларијата на Федерика Могерини, при Европската служба за надворешно дејствување. Според соопштението од Комисијата за Европски прашања , Груби и Ауер ги ...

Груби во Брисел: Чиста препорака и датум за преговори

Вечер - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја продолжи посетата во Брисел остварувајќи средба со Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за изготвување на извештајот за Македонија и ...

Средба Груби-Фленкенштајн: Европа и земјите-членки да ја поддржат Македонија...

Н.Македонија - 06.12.2017

Средба Груби-Фленкенштајн: Европа и земјите членки да ја поддржат Македонија Пратеникот Артан Груби, претседател на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, се сретна со германскиот европратеник Кнут Фленкештајн.

Груби-Вајгл: Брисел да ги исполни очекувањата на Македонија

Sky - 07.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја заокружил својата дводневна посета на Брисел со средба со европратеникот Иво Вајгл, кој е известител за Македонија во Европскиот парламент, ...

Пратеникот Груби на средби со претставници на НАТО и ЕУ во Брисел

А1 On - 05.12.2017

Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, денеска во Брисел имаше средба со Кнут Кирстен, одговорен во политичкото одделение на НАТО за Македонија, како и со претставниците на САД, Велика Британија, Унгарија, Романија, ...

Груби во дводневна посета на Брисел

Точка - 05.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашање на Собранието на Република Македониа, Артан Груби, ја започна дводневната посета во Брисел со средбата на централното седиште на НАТО и учество на средбата „Пријателите на Европа“.

Груби на средби во Брисел

Фокус - 06.12.2017

Агендата на средби во Брисел пратеникот Артан Груби ја продолжи со Едвард Ауер, директор за Западен Балкан во канцеларијата на Могерини при Европската служба за надворешно дејствување. Груби и Ауер ги разменија видувањата за актуелностите во ...

Груби во Брисел: Чиста препорака и датум за преговори

Точка - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја продолжи посетата во Брисел остварувајќи средба со Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за изготвување на извештајот за Македонија и ...

Средба Груби-Фленкенштајн: Европа и земјите членки да ја поддржат Македонија

А1 On - 06.12.2017

Пратеникот Артан Груби, претседател на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, се сретна со германскиот европратеник Кнут Фленкештајн. Груби и Фленкенштајн дискутираа за ситуацијата во Македонија и европската ...

Груби-Флекенштајн: ЕУ и земјите членки да ја поддржат Македонија

МКД - 06.12.2017

На Македонија ѝ е потребна поддршката од европратениците, не само во европските институции, туку и во нивните матични земји, членки на ЕУ, порачал претседателот на собраниската комисија за европски прашања Артан Груби на средбата со европратеникот ...

Средба Груби - Вајгл во Европскиот парламент

Сител - 07.12.2017

Известителот за Македонија во ЕП Иво Вајгл на средбата со претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, во врска со подготовката на годишната Резолуција за напредокот на Македонија, во Комисијата за надворешна политика ...

Груби во дводневна посета на Брисел

Sky - 05.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашање на Собранието на Република Македониа, Артан Груби, ја започна дводневната посета во Брисел со средбата на централното седиште на НАТО и учество на средбата „Пријателите на Европа“.

Пратеникот Груби на средби со претставници на НАТО и ЕУ во Брисел

Сител - 05.12.2017

Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, денеска во Брисел имаше средба со Кнут Кирстен, одговорен во политичкото одделение на НАТО за Македонија, како и со претставниците на САД, Велика Британија, Унгарија, Романија, ...

Пратеникот Груби на средби со претставници на ЕК во Брисел...

Н.Македонија - 06.12.2017

Пратеникот Груби на средби со претставници на ЕК во Брисел Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби во Брисел се сретнал со Давид Кулен, одговорен за изготвување на извештајот за Македонија и за Косово во Европската ...

Очекуваме чиста препорака и датум за преговори, порача Груби во Брисел

Мета - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, пратеникот Артан Груби, и Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за подготвување на извештаите за Македонија и за Косово, денеска во Брисел дискутираа за ...

Груби-Вајгл: Брисел да ги исполни очекувањата на Македонија

Точка - 07.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, Артан Груби, ја заокружил својата дводневна посета на Брисел со средба со европратеникот Иво Вајгл, кој е известител за Македонија во Европскиот парламент, ...

Пратеникот Груби на средби со претставници на НАТО и ЕУ во Брисел

Локално - 05.12.2017

Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, денеска во Брисел имаше средба со Кнут Кирстен, одговорен во политичкото одделение на НАТО за Македонија, како и со претставниците на САД, Велика Британија, Унгарија, Романија, ...

Очекуваме чиста препорака и датум за преговори, порача Груби во Брисел

Локално - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, пратеникот Артан Груби, и Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за подготвување на извештаите за Македонија и за Косово, денеска во Брисел дискутираа за ...

Средба Груби - Вајгл во Европскиот парламент

Канал5 - 07.12.2017

Известителот за Македонија во ЕП Иво Вајгл на средбата со претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, во врска со подготовката на годишната Резолуција за напредокот на Македонија, во Комисијата за надворешна политика ...

Очекуваме чиста препорака и датум за преговори, порача Груби во Брисел

Позитив.мк - 06.12.2017

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, пратеникот Артан Груби, и Давид Кулен од Европската комисија, одговорен за подготвување на извештаите за Македонија и за Косово, денеска во Брисел дискутираа за ...

Средба Груби - Вајгл во Европскиот парламент

Press24 - 07.12.2017

Известителот за Македонија во ЕП Иво Вајгл на средбата со претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, во врска со подготовката на годишната Резолуција за напредокот на Македонија, во Комисијата за надворешна политика ...

Груби – Вајгл: Посветено работиме, очекуваме и ЕУ да го испорача ветеното

Мета - 07.12.2017

Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања и пратеник од ДУИ, Артан Груби, за време на неговата дводневна посета на Брисел се сретна со европратеникот, Иво Вајгл, кој е известувач за Македонија во Европскиот парламент.

Средба Груби – Вајгл во Европскиот парламент

Стандард - 07.12.2017

Известителот за Македонија во ЕП Иво Вајгл на средбата со претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Артан Груби, во врска со подготовката на годишната Резолуција за напредокот на Македонија, во Комисијата за надворешна политика ...