TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватскиот Сабор гласа за доверба на Владата

А1 On - 10.11.2017

Хрватскиот Сабор денеска одржува седница на која ќе се расправа за довербата на Владата на Андреј Пленковиќ. Се очекува расправата да трае цел ден, а гласањето да биде спроведено дури вечер.

Хрватскиот Сабор гласа за доверба на Владата

+инфо - 10.11.2017

Прашањето за довербата на Владата, минатата недела ја покрена дел од опозицијата на чело со највлијателната хрватска опозициска СДП. Хрватскиот Сабор денеска одржува седница на која ќе се расправа за довербата на Владата на Андреј Пленковиќ.

Хрватскиот Сабор гласа за доверба на Владата

Орбис - 10.11.2017

Хрватскиот Сабор денеска одржува седница на која ќе се расправа за довербата на Владата на Андреј Пленковиќ. Се очекува расправата да трае цел ден, а гласањето да биде спроведено дури вечер.

Пленковиќ очекува неговата Влада да го преживее гласањето за доверба

А1 On - 09.11.2017

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска изјави дека очекува утре во Саборот да му биде изгласана доверба на неговиот Кабинет, додвајќи оти и оваа опозициска иницијатива за недоверба на Владата ќе заврши како претходните две.

Пленковиќ очекува неговата Влада да го преживее гласањето за доверба

Орбис - 09.11.2017

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска изјави дека очекува утре во Саборот да му биде изгласана доверба на неговиот Кабинет, додвајќи оти и оваа опозициска иницијатива за недоверба на Владата ќе заврши како претходните две.

Пленковиќ очекува неговата Влада да го преживее гласањето за доверба

Сител - 09.11.2017

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска изјави дека очекува утре во Саборот да му биде изгласана доверба на неговиот Кабинет, додвајќи оти и оваа опозициска иницијатива за недоверба на Владата ќе заврши како претходните две.