TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проект за еднаков регионален развој

Телма - 10.11.2017

Наместо неасфалтирани патишта и кал до колена, села и градови без водоводна и канализациона мрежа, преку електронски систем ќе се контролира трошењето на буџетските средства наменети за рамномерен регионален развој во сите плански региони.

Мерки за подобрување на регионалниот развој

Алсат-М - 10.11.2017

Македонија е како два различни света, едниот дел е развиен, а другиот исклучително неразвиен, без канализација, водовод и без инфраструктура. Ова е ставот на вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев за рамномерниот регионален развој на ...

5,4 милиони евра за регионален развој

МРТ - 10.11.2017

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу истакна дека поради огромните развојни разлики и несоодветниот одговор на енормното растење на Скопје, за сметка на внатрешноста која се празни, многу граѓани се соочуваат со недостаток на елементарни ...

Обезбедени 5,4 милиони швајцарски франци за рамномерен регионален развој

Макфакс - 10.11.2017

Со потпишување на Меморандум во Владата на Република Македонија од страна на вицепремиерот за економски прашања, г. Кочо Анѓушев, министерот за локална самоуправа г. Сухејл Фазлиу и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија, Сибил Сутер ...

Со швајцарска помош до порамномерен регионален развој

+инфо - 10.11.2017

Меморандумот предвидува да се реализира проект во висина од 5,4 милиони швајцарски франци, од кои 3,68 милиони се грант од Швајцарија. Македонија ќе инсталира електронски систем за следење на трошењето пари во државниот Буџет во сите плански региони.

Меморандум за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Сител - 10.11.2017

Македонската Влада и Амбасадата на Швајцарија во Македонија ќе соработуваат во спроведување активности за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој. За таа цел денеска во Владата ќе биде потпишан меморандум за разбирање од страна на ...

Обезбедени 5,4 милиони швајцарски франци за рамномерен регионален развој

Вечер - 10.11.2017

Со потпишување на Меморандум во Владата на Република Македонија од страна на вицепремиерот за економски прашања, г. Кочо Анѓушев, министерот за локална самоуправа г. Сухејл Фазлиу и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија, Сибил Сутер ...

Со швајцарска помош до порамномерен регионален развој

Сител - 10.11.2017

Македонија ќе инсталира електронски систем за следење на трошењето пари во државниот Буџет во сите плански региони. Тоа ќе го овозможи Меморандумот за разбирање за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој што денеска во Владата го потпишаа ...

Меморандум за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

А1 On - 10.11.2017

Македонската Влада и Амбасадата на Швајцарија во Македонија ќе соработуваат во спроведување активности за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој. За таа цел денеска во Владата ќе биде потпишан меморандум за разбирање од страна на ...

Обезбедени 5,4 милиони швајцарски франци за рамномерен регионален развој

Денар - 10.11.2017

Со потпишување на Меморандум во Владата на Република Македонија од страна на вицепремиерот за економски прашања, г. Кочо Анѓушев, министерот за локална самоуправа г. Сухејл Фазлиу и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија, Сибил Сутер ...

Со швајцарска помош до порамномерен регионален развој

Канал5 - 10.11.2017

Македонија ќе инсталира електронски систем за следење на трошењето пари во државниот Буџет во сите плански региони. Тоа ќе го овозможи Меморандумот за разбирање за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој што денеска во Владата го потпишаа ...

Меморандум за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Орбис - 10.11.2017

Македонската Влада и Амбасадата на Швајцарија во Македонија ќе соработуваат во спроведување активности за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој. За таа цел денеска во Владата ќе биде потпишан меморандум за разбирање од страна на ...

Обезбедени 5,4 милиони швајцарски франци за рамномерен регионален развој

Точка - 10.11.2017

Со потпишување на Меморандум во Владата на Република Македонија од страна на вицепремиерот за економски прашања, г. Кочо Анѓушев, министерот за локална самоуправа г. Сухејл Фазлиу и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија, Сибил Сутер ...

Со швајцарска помош до порамномерен регионален развој...

Н.Македонија - 10.11.2017

Со швајцарска помош до порамномерен регионален развој Македонија ќе инсталира електронски систем за следење на трошењето пари во државниот буџет во сите плански региони. Тоа ќе го овозможи меморандумот за разбирање за одржлив и инклузивен рамномерен ...

Обезбедени 5,4 милиони швајцарски франци за рамномерен регионален развој

Sky - 10.11.2017

Со потпишување меморандум во Владата на Република Македонија од страна на вицепремиерот за економски прашања, г. Кочо Анѓушев, министерот за локална самоуправа, г. Сухејл Фазлиу, и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија, Сибил Сутер ...

ВИДЕО: Обезбедени 5,4 милиони франци за рамномерен регионален развој

А1 On - 10.11.2017

Македонија ќе инсталира електронски систем за следење на трошењето пари во државниот Буџет во сите плански региони. Тоа ќе го овозможи Меморандумот за разбирање за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој што денеска во Владата го потпишаа ...

Со швајцарска помош до порамномерен регионален развој

Орбис - 10.11.2017

Македонија ќе инсталира електронски систем за следење на трошењето пари во државниот Буџет во сите плански региони. Тоа ќе го овозможи Меморандумот за разбирање за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој што денеска во Владата го потпишаа ...