TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Битола МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА за образование

Орбис - 10.11.2017

Образованието во Балканскиот регион е на крстопат и науката во спрега со практиката, треба да ги дадат одговорите во кој правец треба да се движат овие значајни општествени процеси. Ова беше речено денеска на дводневната Меѓународна научна ...

Бројни забелешки за Нацрт-стратегијата за образование 2018 – 2025 година

Радио МОФ - 10.11.2017

Неконзистентност, технички грешки, но и немање појдовна анализа од која се тргнува во проценка на квалитетот на образованието се само мал дел од забелешките изнесени на денешната јавна расправа во Собранието за Нацрт-стратегијата за образование за ...

Забелешки за стратегијата за развој на образованието

Телма - 10.11.2017

Една од главните забелешки на засегнатите страни беше кусиот период кој го имале за анализа за стратегијата за развој на обрзаованието. Станува збор за исклучително важен документ кој треба да ги утврди насоките во кои ќе се движи образованието во ...

Дескоска: Процесот на реформи во образованието треба да биде обмислен и инклузивен

Макфакс - 10.11.2017

Во Собранието на Република Македонија, во рамки на Комисијата за образование, наука и спорт, се одржа јавна расправа за Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025. Министерката за образование, Рената Дескоска изјави дека целта на оваа јавна ...

Заев се сретна со професорскиот пленум – враќање на автономијата на Универзитетот врвен приоритет

Newsroom - 10.11.2017

Враќање на автономијата на Универзитетот треба да биде врвен приоритет кој ќе придонесе кон поквалитетно високо образование, истакна премиерот Зоран Заев, кој во придружба на министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска остварија ...

Потребни се суштински реформи во образованието

МРТ - 10.11.2017

„Образованието на крстопат“- организирана голема меѓународна научна конференција во Битола. Имаше над 300 учесници. Констатирано – потребни се суштински реформи и соработка меѓу државите...

Нацрт-стратегијата за образование на јавна дебата во Собранието...

Н.Македонија - 10.11.2017

Нацрт-стратегијата за образование на јавна дебата во Собранието Нацрт-стратегијата за образование за периодот од 2018 до 2025 година денеска беше на јавна расправа во собраниската Комисија за образование, наука и култура.

Конференција во Битола за развој на образованието

Алфа - 10.11.2017

Образованието во Балканскиот регион е на крстопат и науката во спрега со практиката, треба да ги дадат одговорите во кој правец треба да се движат овие значајни општествени процеси. Образованието во Балканскиот регион е на крстопат и науката во ...

Нема добри ученици без добро платени учители

Радио МОФ - 10.11.2017

Синдикалците од образованието протестираа, бараа укинување на екстерното тестирање, поголем општествен статус на наставниците и гласно викаа „Стоп за лошите реформи“. Меѓувремено и се расправаа меѓусебно.

Дебата за Нацрт-стратегијата за образованието за 2018-2025 година

Сител - 10.11.2017

Собраниската Комисија за образование, наука и спорт денеска ќе расправа за нацрт Сеопфатната стратегија за образованието за 2018-2025 година. Седница ќе одржи и Комисијата за транспорт, врски и екологија која ќе го разгледува Нацрт - просторниот ...

Реформи за создавање модуларен систем на образование...

Н.Македонија - 09.11.2017

Реформи за создавање модуларен систем на образование Предизвиците со брзиот развој на новите технологии и знаења, глобализацијата и промените на пазарот на трудот наметнуваат потреба од доживотно учење и од воспоставување еден флексибилен и отворен ...

Дескоска: Процесот на реформи во образованието треба да биде обмислен и инклузивен

Вечер - 10.11.2017

Во Собранието на Република Македонија, во рамки на Комисијата за образование, наука и спорт, се одржа јавна расправа за Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025. Министерката за образование, Рената Дескоска изјави дека целта на оваа јавна ...

Институциите и приватниот сектор да ги засукаат ракавите ако сакаат квалитетен работен кадар

Радио МОФ - 09.11.2017

„Секоја планета се движи по елипса, на која во еден од фокусите се наоѓа Сонцето’ – гласи првиот Кеплеров закон, но зошто ова ни е важно да го знаеме?“, ги праша професорот по физика Миланчо Иванов своите ученици од средното електротехничко училиште ...

Заев ги поздрави заложбите на професорскиот пленум за враќање на автономијата на Универзитетот

А1 On - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска остварија средба со претставници на професорскиот пленум.

Нацрт-стратегијата за образование на јавна дебата во Собранието

Сител - 10.11.2017

Нацрт-стратегијата за образование за периодот од 2018 до 2025 година денеска беше на јавна расправа во собраниската Комисија за образование, наука и култура. Стратегијата е почната да се работи во 2016 година со финансиска и техничка поддршка од ...

Образованието на крстопат – Меѓународна научна конференција во Битола

Шеталиште - 10.11.2017

Гледано од денешен аспект и поставеноста на училишните инфраструктурни проекти во нашиот град Битола, слободно ќе кажеме дека образованието на крстопат било во повеќе прилики, истакна претседателот на Македонското научно друштво Битола, доцент д-р ...

Расправа за Нацрт-стратегијата за образованието за 2018-2025 година...

Н.Македонија - 10.11.2017

Расправа за Нацрт-стратегијата за образованието за 2018-2025 година Собраниската Комисија за образование, наука и спорт денеска ќе расправа за нацрт Сеопфатната стратегија за образованието за 2018-2025 година.

Дескоска: Во процесот на реформи ги отвараме вратите за сите

Нова ТВ - 10.11.2017

Во рамки на Комисијата за образование, наука и спорт, денеска во Собранието се одржа јавна расправа за Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025. Во своето воведно излагање, министерката за образование Рената Дескоска изјави дека целта на ...

Заев ги поздрави заложбите на професорскиот пленум за враќање на автономијата на Универзитетот

Орбис - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска остварија средба со претставници на професорскиот пленум.

Нацрт-стратегијата за образование на јавна дебата во Собранието

Либертас - 10.11.2017

Нацрт-стратегијата за образование за периодот од 2018 до 2025 година денеска беше на јавна расправа во собраниската Комисија за образование, наука и култура. Стратегијата е почната да се работи во 2016 година со финансиска и техничка поддршка од ...

Научна конференција во Битола за развој на образованието

Тера - 10.11.2017

Дводневната Меѓународна научна конференција насловена „Образование на крстопат“во Битола, на која учествуваат академици, универзитетски професори и наставници од пет држави. -Предизвикот кој што ние е даден во оваа прилика да говориме на тема ...

Расправа за Нацрт-стратегијата за образованието за 2018-2025 година

Идивиди - 10.11.2017

Собраниската Комисија за образование, наука и спорт денеска ќе расправа за нацрт Сеопфатната стратегија за образованието за 2018-2025 година. Седница ќе одржи и Комисијата за транспорт, врски и екологија која ќе го разгледува Нацрт - просторниот ...

Дескоска: Процесот на реформи во образованието треба да биде обмислен и инклузивен

Sky - 10.11.2017

Во Собранието на Република Македонија, во рамки на Комисијата за образование, наука и спорт, се одржа јавна расправа за Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025. Министерката за образование, Рената Дескоска изјави дека целта на оваа јавна ...

Премиерот Заев се сретна со претставници на професорскиот пленум

Стандард - 10.11.2017

Претседателот на Владата Зоран Заев и министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска имаа средба со претставници на професорскиот пленум. На средбата, како што соопшти Кабинетот на премиерот Заев, претставниците на пленумот ги ...

Расправа за Нацрт-стратегијата за образование во собраниската Комисија за образование и наука

Академик - 10.11.2017

Нацрт-стратегијата за образование за периодот од 2018 до 2025 година денеска беше на јавна расправа во собраниската Комисија за образование, наука и спорт. „Важно е донесувањето на еден ваков документ што треба да претставува рамка на активности кон ...

Расправа за Нацрт-стратегијата за образованието за 2018-2025 година

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... Собраниската Комисија за образование, наука и спорт денеска ќе расправа за нацрт Сеопфатната стратегија за образованието за 2018-2025 година. Седница ќе одржи и Комисијата за транспорт, врски и екологија која ќе го разгледува Нацрт – ...

Дескоска: Процесот на реформи во образованието треба да биде обмислен и инклузивен

Точка - 11.11.2017

Во Собранието на Република Македонија, во рамки на Комисијата за образование, наука и спорт, се одржа јавна расправа за Сеопфатната стратегија за образованието 2018-2025. Министерката за образование, Рената Дескоска изјави дека целта на оваа јавна ...

Владина поддршка за враќање на автономијата на Универзитетот

+инфо - 10.11.2017

Ова го истакна денеска премиерот Заев на средбата со министерката Рената Дескоска и претставници на професорскиот пленум. Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената ...

Премиерот Заев се сретна со претставници на професорскиот пленум

Канал5 - 10.11.2017

Претседателот на Владата Зоран Заев и министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска имаа средба со претставници на професорскиот пленум. На средбата, како што соопшти Кабинетот на премиерот Заев, претставниците на пленумот ги ...

Заев ги поздрави заложбите на професорскиот пленум за враќање на автономијата на Универзитетот

Локално - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска остварија средба со претставници на професорскиот пленум.

Заев ги поздрави заложбите на професорскиот пленум за враќање на автономијата на Универзитетот

Макфакс - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, остварија средба со претставници на професорскиот пленум.

Премиерот Заев се сретна со претставници на Професорскиот пленум

Фокус - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска остварија средба со претставници на Професорскиот пленум.

Премиерот Заев се сретна со претставници на Професорскиот пленум

iPortal - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска остварија средба со претставници на Професорскиот пленум.

Заев ги поздрави заложбите на професорскиот пленум за враќање на автономијата на Универзитетот

Вечер - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, остварија средба со претставници на професорскиот пленум.

Премиерот Заев се сретна со претставници на професорскиот пленум...

Н.Македонија - 10.11.2017

Премиерот Заев се сретна со претставници на професорскиот пленум Скопје, 10 ноември 2017 (МИА) - Претседателот на Владата Зоран Заев и министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска имаа средба со претставници на професорскиот пленум.

Премиерот Заев се сретна со претставници на професорскиот пленум

Либертас - 10.11.2017

Претседателот на Владата Зоран Заев и министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска имаа средба со претставници на професорскиот пленум. На средбата, како што соопшти Кабинетот на премиерот Заев, претставниците на пленумот ги ...

Владина поддршка за враќање на автономијата на Универзитетот

Бриф - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска остварија средба со претставници на професорскиот пленум.

Заев ги поздрави заложбите на професорскиот пленум за враќање на автономијата на Универзитетот

Точка - 10.11.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование и наука, Рената Дескоска, остварија средба со претставници на професорскиот пленум.