TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кржалоски: Резултатите во македонската економија се благодарение на реформите кои ги спорведе ВМРО-ДПМНЕ

Курир - 17.02.2017

За успешните економски политики кои ги води Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ пристигнуваат признанија од многу еминентни странски институции, списанија и фондации, велат од партијата. Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Извештајот на “Херитиџ” потврда за успешните владини политики

Канал5 - 17.02.2017

Од економски изолирана држава, Македонија во изминатите години бележи постојан раст и развој, а потврда е извештајот на Херитиџ. Овие резултати кои ги постигнува македонската економија и покрај наметната политичка криза од опозицијата, се ...

Авторот на извештајот на Херитиџ импресиониран од економскиот напредок на Македонија

Телевизија Нова - 17.02.2017

Македонската економија испорачува солидни резултати , иако земјата подолг период се соочува со политичка , а е зафатена и од бегалската криза, сметаат експертите. Директорот на фондацијата Херитиџ, Тери Милер вели дека е импресиониран од завршената ...

Милер: Политичката нестабилност во Македонија го попречува економскиот раст

МРТ - 17.02.2017

Политичката нестабилност во Македонија го попречува економскиот раст во земјата, оценува Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија на Фондацијата „Херитиџ“. Оваа реномирана институција ја рангираше земјава на 31-во место според ...

Авторот на извештајот на Херитиџ - импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Сител - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

ВМРО-ДПМНЕ: Признанија од странски институции за успешните економски политики на Владата

Телевизија Нова - 17.02.2017

Резултатите кои ги постигнува македонската економија, како прогнозата на ЕК за економскиот раст и рангирањето од Фондацијата Херитиџ на 31. место и покрај наметнатата политичка криза од опозицијата, се благодарение на големиот број реформи и проекти ...

Авторот на извештајот на Херитиџ импресиониран од економскиот напредок на Македонија

Press24 - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

Затуроска: Прогнозите на ЕК најголем доказ за економските политики на ВМРО-ДПМНЕ

А1 On - 16.02.2017

Извештаите и прогнозите на Европската комисија (ЕК) се најголем доказ дека економските политики на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ кои беа спроведувани во изминатиов период вродуваат со плод и креираат стабилен раст и развој, истакна денеска на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Покрај ЕК, прогресот на Македонија е забележан и од СБ

Канал5 - 16.02.2017

Покрај вештачки креираната криза од страна на СДСМ која имаше и за цел да го отежни економскиот раст во Република Македонија, ВМРО-ДПМНЕ успеа да ја одржи економијата во правилна насока и да обезбеди економска стабилност и просперитет, велат денеска ...

„Херитиџ“ ја рангираше Македонија како економски слободна земја, на 31-во место во светот

МРТ - 16.02.2017

Македонија се искачи за 16 места на ранг листата на фондацијата „Херитиџ“ за економски слободи, и годинава се најде на 31-во место. Од регионот Косово е 46-то, Србија 99-та, а Грција е на 127-мо место.

Груевски: Кога се работи, резултатите се неминовни, второ признание за економските политики

Република - 16.02.2017

-Кога се работи, резулатите се неминовни. По вторпат неделава Македонија добива признание за економските политики кои ги спроведува – прво од Европската комисија, а денеска и од престижниот извештај на фондацијата Херитиџ и Волстрит џурнал, кои ја ...

Затуроска: ВМРО-ДПМНЕ успеа да ја одржи економијата во правилна насока

Мета - 16.02.2017

Македонската економија како и претходната година така и сега од страна на Европската комисија е оценета како стабилна, со прогнозиран пораст на домашниот бруто-производ од 3,2 проценти, што е еден од највисоките во Европа, изјави на ...

“Heritage”: Македонија во групата на економски слободни земји

Денар - 16.02.2017

Македонија е единствената земја од регионот која се најде во категоријата на главно економски слободна држава во Европа. Според Индексот на економски слободи на американската фондација „Херитиџ“ , Македонија е рангирана на 31-во место и се вброи во ...

„Херитиџ“: Македонија економски слободна земја

МРТ - 16.02.2017

Македонија како единствена земја од регионот се најде во категоријата на главно слободни држави во Европа, како Естонија, Луксембург, Германија, Австрија, Чешка, Финска и Норвешка. Македонија е рангирана на 31-во место според Индексот на економски ...

„Херитиџ“ ја рангираше Македонија како економски слободна земја, на 31 место во светот

Lider - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација „Херитиџ“ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Признанија од странски институции за успешните економски политики на Владата

А1 On - 17.02.2017

Резултатите кои ги постигнува македонската економија, како прогнозата на ЕК за економскиот раст и рангирањето од Фондацијата Херитиџ на 31. место и покрај наметнатата политичка криза од опозицијата, се благодарение на големиот број реформи и проекти ...

Авторот на извештајот на Херитиџ – Импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

ТВ21 - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

Затуровска: Ек ја објави својата годишна прогноза за Македонија која вклучува раст на БДП и намалување на ...

Курир - 16.02.2017

ЕК ја објави својата годишна економска прогноза која го вклучува прогнозираниот раст на БДП и намалувањето на невработеноста за Република Македонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од прес конференцијата на Лилјана ...

Затуроска: ВМРО-ДПМНЕ успеа да ја одржи економијата во правилна насока

Локално - 16.02.2017

Македонската економија како и претходната година така и сега од страна на Европската комисија е оценета како стабилна, со прогнозиран пораст на домашниот бруто-производ од 3,2 проценти, што е еден од највисоките во Европа, изјави на ...

Херитиџ ја рангираше Македонија како економски слободна земја, на 31 место во светот

Канал5 - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Признанија од странски институции за успешните економски политики на Владата

Вечер - 17.02.2017

Резултатите кои ги постигнува македонската економија, како прогнозата на ЕК за економскиот раст и рангирањето од Фондацијата Херитиџ на 31. место и покрај наметнатата политичка криза од опозицијата, се благодарение на големиот број реформи и проекти ...

Авторот на извештајот на Херитиџ: Импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Вечер - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

Затуроска: Прогнозите на ЕК најголем доказ за економските политики на ВМРО-ДПМНЕ

Press24 - 16.02.2017

Извештаите и прогнозите на Европската комисија (ЕК) се најголем доказ дека економските политики на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ кои беа спроведувани во изминатиов период вродуваат со плод и креираат стабилен раст и развој, истакна денеска на ...

Херитиџ ја рангираше Македонија како економски слободна земја

Нетпрес - 16.02.2017

Со овие резултати, Македонија е единствена држава од Балканот која се најде во категоријата на главно слободни држави во Европа, во друштво со Германија, Чешка, Австрија и Ерменија. Во претходните извештаи Македонија беше оценета како умерено ...

Кржалоски: Резултатите во македонската економија се благодарение на реформите кои ги спорведе ВМРО-ДПМНЕ

Нетпрес - 17.02.2017

Резултатите кои ги постигнува македонската економија, како прогнозата на ЕК за економскиот раст и рангирањето од Фондацијата Херитиџ на 31. место и покрај наметнатата политичка криза од опозицијата, се благодарение на големиот број реформи и проекти ...

Авторот на извештајот на Херитиџ - импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Канал5 - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

Затуровска: ЕK прогнозира раст на БДП и намалување на невработеноста во Македонија

Нетпрес - 16.02.2017

ЕК ја објави својата годишна економска прогноза која го вклучува прогнозираниот раст на БДП и намалувањето на невработеноста за Република Македонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од прес конференцијата на Лилјана ...

Хертриџ: Македонија на 31 место на индексот на економски слободи во светот

Press24 - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Авторот на извештајот на Херитиџ - импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Алфа - 17.02.2017

Македонија се искачи за 16 места во најновиот извештај и го достигна 31 место во светот, а 18. во Европа, со што се квалификуваше во категоријата економски главно слободни земји. Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија ...

ВМРО-ДПМНЕ: Растот на економијата и падот на невработеноста се одлики на мерките на ВМРО-ДПМНЕ

МКД - 16.02.2017

„ЕК ја објави својата годишна економска прогноза според која македонската економија е оценета како стабилна, со прогнозиран раст на БДП од 3.2%, што е еден од највисоките растови во Европа и очекуван пад на невработеноста која се прогнозира да падне ...

Затуроска: Прогнозите на ЕК најголем доказ за економските политики на ВМРО-ДПМНЕ

Сител - 16.02.2017

Извештаите и прогнозите на Европската комисија (ЕК) се најголем доказ дека економските политики на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ кои беа спроведувани во изминатиов период вродуваат со плод и креираат стабилен раст и развој, истакна денеска на ...

Македонија напредува – „Херитиџ“ ја рангираше како економски слободна земја на 31 место во светот

Република - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација „Херитиџ“ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Авторот на извештајот на Херитиџ – Импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Репортер - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

ЗАТУРОСКА: Прогнозите на ЕК најголем доказ за економските политики на ВМРО-ДПМНЕ

Телеграф - 16.02.2017

Покрај ЕК, потсети Затуроска, прогресот на Македонија е забележан и од Светска банка во извештајот „Дуинг бизнис“ Извештаите и прогнозите на Европската комисија (ЕК) се најголем доказ дека економските политики на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ што ...

Херитиџ ја рангираше Македонија како економски слободна земја, на 31 место во светот

Сител - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Авторот на извештајот на Херитиџ – импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Телевизија Нова - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

Херитиџ: Македонија економски слободна земја, на 31 место во светот

Курир - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Авторот на извештајот на Херитиџ – импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Курир - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

Херитиџ ја рангираше Македонија како економски слободна земја, на 31 место во светот

Репортер - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Авторот на извештајот на „Херитиџ“: Импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Република - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

Херитиџ ја рангираше Македонија како економски слободна земја, на 31 место во светот

Вечер - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Авторот на извештајот на Херитиџ – импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Lider - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

„Херетиџ“: Македонија единствена од Балканот на индексот на економски слободни земји

МКД - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

ИЗЈАВА НА АВТОРОТ НА ИЗВЕШТАЈОТ НА „ХЕРИТИЏ“: Импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Телеграф - 17.02.2017

Извештајот на „Херитиџ“ ја пласираше Македонија како убедливо економски најслободна земја во регионот, 15-ина места над најблискиот конкурент од соседството Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската ...

Македонија се искачи на 31 место според Хертиџ, влезе во категоријата на економска слободна држава

Пулс24 - 16.02.2017

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави. Извештајот покажува значително искачување на Македонија во рок од една година, од 47 на 31 место, додека ...

Тери Милер: Импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Нетпрес - 17.02.2017

Амбасадорот Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ и еден од авторите на неодамна објавениот извештај за економски слободи во светот вели дека напредокот на Република Македонија на нивниот индекс ...

„Херитиџ“ ја рангираше Македонија како економски слободна земја, на 31 место во светот

Телевизија Нова - 16.02.2017

Македонија е рангирана на 31 место во светот според Индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ, за 2017 година. Со ова рангирање земјава влезе во категоријата слободни држави и претставува подобрување на рангот за 16 места во ...

Тери Милер: Импресиониран сум од економскиот напредок на Македонија

Точка - 17.02.2017

Извештајот за Македонија во последниве години е навистина феноменален во однос на економски прогрес во споредба со останатите држави во Европа, Тери Милер, директор на Центарот за трговија и економија во американската Фондација Херитиџ.

Груевски: По вторпат неделава Македонија добива признание за економските политики кои ги спроведува

Курир - 16.02.2017

Секогаш кога се работи, резултатите се неминовни. По вторпат неделава Македонија добива признание за економските политики кои ги спроведува – прво од Европската комисија, а денес и од престижниот извештај на фондацијата Херитиџ и Вол Стрит Журнал ...

Херитиџ: Македонија на 31 место според економски слободи

Канал5 - 16.02.2017

Македонија се искачи на високото 31 место на индексот на економски слободи, според водечката Американска фондација Херитиџ, рангирање според критериуми за слобода на економијата, која е клучна за просперитетот на државата.