TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Џиновска медуза, „јајце на око“, уловена на Јадранот

Репортер - 12.08.2017

Оваа медуза може да порасне до 35 сантиметри во пречник, а обично има од 10 до 30 сантиметри. Неодамна туристите на Јадранското море имаа можност да видат медитеранска медуза, која сите ги остави без текст, поради својот необичен изглед.

Јајце на око на сред море!

Среќа.mk - 12.08.2017

Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и Јадранското море. Таа може да расте до максимални 35 центиметри во размер, а обично е од 10 до 30 центиметри.

ФОТО: Вакво суштество во морето не сте виделе

Курир - 12.08.2017

Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и Јадранското море. Таа може да расте до максимални 35 сантиметри во дијаметар, а обично е од 10 до 30 сантиметри.

Наликува на јајце на око, но не е: Еве за кое суштество станува збор

Сител - 12.08.2017

Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и Јадранското море. Таа може да расте до максимални 35 центиметри во размер, а обично е од 10 до 30 центиметри.

Вакво суштество во морето не сте виделе

Република - 13.08.2017

Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и Јадранското море. Таа може да расте до максимални 35 сантиметри во дијаметар, а обично е од 10 до 30 сантиметри.

ФОТО: Вакво суштество во морето не сте виделе

Маркукуле - 13.08.2017

Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и Јадранското море. Таа може да расте до максимални 35 сантиметри во дијаметар, а обично е од 10 до 30 сантиметри.