TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Понеделник неработен ден – Сите ќе одмараме

Репортер - 20.04.2017

Согласно Законот за празници на Република Македонија ова се неработните денови во следната 2017 година: 1 Јануари (недела), Нова Година, односно 2 јануари (понеделник) е неработен ден 7 јануари (сабота), Божик, првиот ден на Божик според ...

Денеска е Зелен четврток, секој е баксузен освен овој – денеска се почнува она што не ви иде од рака!

Република - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.

Изгорени од Велигден

Оff.net - 20.04.2017

Дел од расказот „Велигден “од учебникот по македонски јазик за четврто одделение. Видиш, нам досега никогаш не ни текнало да бидеме носталгични по тој ...

Понеделник е неработен ден

Press24 - 19.04.2017

По повод 1. мај (понеделник), Ден на трудот ќе биде нработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Денот на трудот е меѓународен празник кој се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на работниците.

Денеска е Светол четврток- посакајте неостварена желба и ќе ви се исполни

Курир - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Светол или Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.

Денес посакајте си желба и ќе ви се исполни!

Пулс24 - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Светол или Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.

Денеска е Светол четврток- посакајте неостварена желба и ќе ви се исполни

Телевизија Нова - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Светол или Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.

Денеска е Светол четврток- посакајте неостварена желба и ќе ви се исполни

Среќа.mk - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Светол или Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.

Замислете желба ќе ви се оствари

Вечер - 20.04.2017

Денеска е Светол четврток - посакајте неостварена желба и ќе ви се исполни Денешниот ден во Светлата недела после Велигден во народот се нарекува Светол или Зелен четврток. Инаку, Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на ...

Денеска никако не правете го ова ако сакате да ве следи среќа

Press24 - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.

Денеска посакајте желба и ќе ви се оствари!

Здравство24 - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Светол или Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.

Што носи Светлиот Четврток – Како добро да ви оди?

Позитив.мк - 20.04.2017

Во Светлата недела после Велигден, денешниот ден во народот се нарекува Светол или Зелен четврток. Инаку Белата, Светла или Велигденска недела се смета за непрекинат ден на Велигден. Затоа секој ден има богослужби, исто како на Велигден.