TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За европски стандард, раст од 4% и фокус на домашните фирми

МРТ - 13.09.2017

На догорочен план е можна реиндустријализација на македонското стопанство во услови кога индустријата од големите развиени земји се сели во помалите. Развојот на домашните претпријатија и иновативноста се клучни, но мора да се знае како да се ...

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании...

Н.Македонија - 13.09.2017

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 ...

Европскиот стандард ќе го достигнеме за 30 години ако БДП има пораст од 4 процнети

Мета - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години домашниот бруто-производ (БДП) има пораст од 4 проценти, а порастот на БДП во ЕУ е 2 проценти.

Презентација на студија за македонскиот извоз

А1 On - 13.09.2017

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата ќе присуствува и ќе се обрати и вицепремиерот ...

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

А1 On - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот ...

Стопанската комора ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз"

Вечер - 13.09.2017

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз", изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата ќе присуствува и ќе се обрати и вицепремиерот ...

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Телевизија Нова - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот ...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Сител - 13.09.2017

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата ќе присуствува и ќе се обрати и вицепремиерот ...

Македонија ќе го дoстигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

еМагазин - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот ...

Презентација на студија за македонскиот извоз

ТВ21 - 13.09.2017

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата ќе присуствува и ќе се обрати и вицепремиерот ...

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании кои треба да извезуваат

Либертас - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот ...

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Канал5 - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот ...

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Сител - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот ...

Глигоров: Поддршката на домашните компании е најважна за економскиот раст

+инфо - 13.09.2017

Според истражувањето, главните проблеми во изминатите 30 години се невработеноста која е траен проблем, нестабилноста, затвореноста на стопанството. За 30 години, македонските граѓани можат да го достигнат европскиот стандард на живот, ако во ...

Македонците дури за 30 години ќе живеат како Европејци!

Вечер - 13.09.2017

Како што појасни Владимир Глигоров, врвен експерт од Виенскиот институт, во европскиот стандард ќе може да ужива и да го дочека младата популација која сега има 20 години, но доколку македонската економија во следните 30 години има раст на БДП од 4 ...

Македонија ќе го достигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

Телевизија Нова - 13.09.2017

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. За да се постигне тоа неопходно е да продолжат инвестициите во ...