TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Борбата против даночни договарања продолжува

Deutsche Welle - 06.10.2017

Европската Комисија ја интензивира борбата против избегнувањето даноци од страна на големите меѓународни концерни. Брисел бара доплата на данок. Комесарот на ЕУ за конкурентност, Маргрете Вестагер, во Брисел важи за неумолива и силна.

Amazon доби казна од ЕУ од 250 милиони евра

Иновативност - 06.10.2017

Amazon е уште една голема американска компанија која Европската унија ja казни за избегнување на даноци. Европската комисија на оваа компанија и изрече казна од 250 милиони евра плус камати поради нереално мал износ на даноците што компанијата ги ...