TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

15 млади се обучија за уредување на статии на Википедија на македонски јазик

+инфо - 13.09.2017

В година ќе се одржат два Вики-кампа во различни делови на Македонија и работилници и предавања во повеќе градови на државата. Првиот „Вики-камп“ во организација на Споделено знаење - Викимедија Македонија, огранокот на светската Викимедија ...

Прв „Вики-камп“ во Македонија

Сител - 13.09.2017

Во преспанското село Брајчино изминатиот викенд се одржа првиот „Вики-камп“ во организација на Споделено знаење - Викимедија Македонија, огранокот на светската Викимедија фондација во Македонија.

Прв „Вики-камп“ во Македонија

Канал5 - 13.09.2017

Во преспанското село Брајчино изминатиот викенд се одржа првиот „Вики-камп“ во организација на Споделено знаење - Викимедија Македонија, огранокот на светската Викимедија фондација во Македонија.

Прв „Вики-камп“ во Македонија

А1 On - 13.09.2017

Во преспанското село Брајчино изминатиот викенд се одржа првиот „Вики-камп“ во организација на Споделено знаење – Викимедија Македонија, огранокот на светската Викимедија фондација во Македонија.

Одржан првиот вики-камп во Македонија

Макфакс - 13.09.2017

За време на продолжениот викенд по повод Денот на независноста на Македонија од 8 до 10 септември во преспанското село Брајчино се одржа првиот „Вики-Камп“ во организација на Споделено Знаење – Викимедија Македонија , огранокот на светската ...

Одржан првиот вики-камп во Македонија

Канал 77 - 13.09.2017

За време на продолжениот викенд по повод Денот на независноста на Македонија, од 8 до 10 септември во преспанското село Брајчино се одржа првиот вики-камп во организација на Споделено Знаење – Викимедија Македонија , огранокот на светската ...