TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Разговор со Мухамед Халили – Дали имаме политичка употреба или злоупотреба на Рамковниот договор?

24 Вести - 13.08.2017

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот – каде е Македонија денес по завршувањето на воениот конфликт кој ...

Аналитичари: Застој во спроведувањето на Охридскиот рамковен договор

Алсат-М - 13.08.2017

Аналитичарите го критикуваат одложувањето на процесот за имплементација на Охридскиот Рамковен Договор кој и шеснаесет години по потпишувањето бележи застој во спроведувањето. Арсим Синани вели дека е смешно што по сите овие години се уште се ...

16 години од Рамковниот договор

Телма - 13.08.2017

Потпишувањето на Охридскиот рамковен договор стави крај на воениот конфликт во земјата. Договорот беше оценет како основа за добар меѓуетнички соживот, а неговите одредби се преточија во 15 уставни амандмани.

Шеснаесет години Охридски рамковен договор (ВИДЕО)

Телевизија Нова - 13.08.2017

Собраниска расправа денеска немаше поради одбележувањето на годишнината од Охридскиот рамковен договор. Годишнината е добар повод да се валоризира договорот. Дали тој го издржа тестот на времето и дали ги оправда ...

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Локално - 13.08.2017

На денешен ден пред 16 години во Скопје беше потпишан Охридскиот рамковен договор, политички документ за решавање на тогашната криза во Македонија. Преговорите, кои започнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, завршија со парафирање на ...

Годишнина од потпишувањето на Охридскиот Рамковен договор

Макфакс - 12.08.2017

Денеска се одбележуваат шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот Рамковен договор. Договорот за внатрешното уредување на малцинските права во Република Македонија е потпишан на 13 август 2001 година помеѓу претставниците на тогашните ...

Навршија 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Фактор - 13.08.2017

Пред 16 години на денешен ден беше потпишан Охридскиот рамковен договор, политички документ за решавање на тогашната криза во Македонија. Преговорите, кои започнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, завршија со финализирање на документот на 10 ...

Годишнина од потпишувањето на Охридскиот Рамковен договор

Кајгана - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот Рамковен договор. Договорот за внатрешното уредување на малцинските права во Република Македонија е потпишан на 13 август 2001 година помеѓу претставниците на тогашните ...

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Алсат-М - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Сител - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Навршија 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Канал 77 - 13.08.2017

Пред 16 години на денешен ден беше потпишан Охридскиот рамковен договор, политички документ за решавање на тогашната криза во Македонија. Преговорите, кои започнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, завршија со финализирање на документот на 10 ...

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Република - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

16 години од Рамковниот договор

Таратур - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

16 години Охридски рамковен договор – каде е Македонија по завршувањето на конфликтот?

24 Вести - 13.08.2017

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот. Преговорите, почнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, каде ...

16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Тера - 13.08.2017

Пред 16 години на денешен ден беше потпишан Охридскиот рамковен договор, политички документ за решавање на тогашната криза во Македонија. Преговорите, кои започнаа во Скопје, а потоа продолжија во Охрид, завршија со финализирање на документот на 10 ...

16 години од Охридски рамковен договор

ТВ21 - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Канал5 - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

16 години од Охридскиот рамковен договор

Фокус - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Мета - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетички соживот.

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридски рамковен договор

Press24 - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Либертас - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетички соживот.

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Стандард - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години Охридски рамковен договор...

Н.Македонија - 13.08.2017

Шеснаесет години Охридски рамковен договор Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Нетпрес - 13.08.2017

По повод 16-годишнината од потпишувањето на договорот, под покровителство на заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за спроведување на Рамковниот договор и политички систем Хазби Лика и претседателот на Собранието на ...

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Р.С.Европа - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

+инфо - 13.08.2017

Со Рамковниот договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот. Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на ...

Шеснаесет години Охридски рамковен договор

Алфа - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот.

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Слободен Печат - 13.08.2017

Денеска се одбележуваат 16 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија во 2001 година и се постави рамка за меѓуетички соживот.