TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Слика на Баскијат продадена за рекордни 110,5 милиони долари...

Н.Македонија - 19.05.2017

Сликата на Баскијат продадена за рекордни 110,5 милиони долари Сликата „Без наслов“ на авангардниот ументик Жан-Мишел Баскијат е продадена на аукција во „Сотби“ за рекордни 110,5 милиони долари.

Слика на Баскијат продадена на аукција за 110,5 милиони долари

Макфакс - 19.05.2017

Сликата на Жан-Мишел Баскијат од 1982 година достигна рекордна вредност од 110,5 милиони долари на аукција на американската аукциска куќа Сотби во Њујорк. Сликата „Untitled“ од 1982 година синоќа ја купи 41 годишниот јапонски бизнисмен Јусаку ...

Слика продадена за 110,5 милиони долари

Стандард - 19.05.2017

Слика беше продадена за рекордни 110,5 милиони долари. Делото е на американскиот уметник Жан-Мишел Баскија и најде купувач на аукција во Њујорк. Новиот сопственик успеа да ја предложи победничката сума само 10 минути по почетокот на наддавањето.

Сликата на Баскијат продадена за рекордни 110,5 милиони долари

Курир - 19.05.2017

Сликата „Без наслов“ на авангардниот ументик Жан-Мишел Баскијат е продадена на аукција во „Сотби“ за рекордни 110,5 милиони долари. Како што соопшти денеска аукциската куќа, ова е рекордна цена постигната за една слика на американски уметник.

Слика на Баскијат продадена на аукција за 110,5 милиони долари

Кајгана - 19.05.2017

Сликата на Жан-Мишел Баскијат од 1982 година достигна рекордна вредност од 110,5 милиони долари на аукција на американската аукциска куќа Sotheby’s во Њујорк. Сликата „Untitled“ од 1982 година синоќа ја купи 41 годишниот јапонски бизнисмен Јусаку ...

Сликата на Баскијат продадена за рекордни 110,5 милиони долари

А1 On - 19.05.2017

Сликата „Без наслов“ на авангардниот ументик Жан-Мишел Баскијат е продадена на аукција во „Сотби“ за рекордни 110,5 милиони долари. Како што соопшти денеска акциската куќа, ова е рекордна цена постигната за една слика на американски уметник.

Слика од Баскијат продадена за 110,5 милиони долари

Порта 3 - 19.05.2017

Сликата на Жан-Мишел Баскијат од 1982 година достигна рекордна вредност од 110,5 милиони долари на аукција на американската аукциска куќа „Сотеби“ во Њујорк. Сликата Untitled од 1982 година ја купи 41-годишниот јапонски бизнисмен Јусаку Маезава, кој ...

Сликата „Без наслов" на Баскијат продадена за рекордни 110,5 милиони долари

Вечер - 20.05.2017

Во прашање е слика направена во стил на графити, која прикажува лице во форма на череп. Сликата „Без наслов" на авангардниот ументик Жан-Мишел Баскијат е продадена на аукција во „Сотби" за рекордни 110,5 милиони долари.

Слика на Баскијат продадена на аукција за 110,5 милиони долари

Канал 77 - 19.05.2017

Сликата на Жан-Мишел Баскијат од 1982 година достигна рекордна вредност од 110,5 милиони долари на аукција на американската аукциска куќа Sotheby’s во Њујорк. Сликата „Untitled“ од 1982 година синоќа ја купи четириесет и едногодишниот јапонски ...