TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сомнителни инвестиции на универзитетите „Оксфорд“ и „Кембриџ“?...

Н.Македонија - 10.11.2017

Како што покажува серијалот документи Рајски документи, чие објавување почна неодамна, „Оксфорд“ во 2006 година инвестирал 2,6 милиони фунти во приватна фирма, а „Кембриџ“ инвестирал 1,3 милион во истата шема, пишува „Гардијан“ Светски познатите ...

Рајските документи откриваат како „Кембриџ“ и „Оксфорд“ инвестирале десетици милиони фунти во офшор-фондови

Факултети - 10.11.2017

Фото: The Observer Универзитетите „Оксфорд“ и „Кембриџ“, и речиси половина од колеџите во Оксбриџ, тајно инвестирале десетици милиони фунти во офшор-фондови, вклучувајќи и во заедничко вложување во развој на нафта и длабинско дупчење, откриваат ...