TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иванов отиде до Унгарија за да долее „масло“ во Македонија

+инфо - 20.03.2017

Иванов настапува како истурен партиски играч. Највалканите работи кои Груевски ги помислува, тој ги соопштува, вели Тито Петковски. Ако еден политичар тргне со реториката дека е загрозена државата, дека е крај на Македонија, дека почнуваат поделби и ...

Иванов од Будимпешта распали по невладините организации во Македонија

Мета - 20.03.2017

Мора да се зајакне контролата и транспарентноста во финансирањето на работата на невладните организации, мора да се отфрлат сите сомнежи и да се направена дистинкција помеѓу невладините организации кои навистина работат во интерес на народот и тие ...

Иванов од Унгарија: Можно решение се и нови избори

Нова ТВ - 20.03.2017

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за унгарскиот весник Маѓар Хирлап изјави дека едно од решенијата за надминување на кризата се и нови предвремени парламентарни избори. Според него, на овие избори “граѓаните ќе се изјаснат и за темите кои се ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Нови предвремени избори се можен излез од кризата

Макфакс - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов од Будимпешта распали по невладините организации во Македонија

Локално - 20.03.2017

Мора да се зајакне контролата и транспарентноста во финансирањето на работата на невладните организации, мора да се отфрлат сите сомнежи и да се направена дистинкција помеѓу невладините организации кои навистина работат во интерес на народот и тие ...

Груевски прозборе низ Иванов: Нови избори се можно решение за кризата

Фокус - 20.03.2017

Претседателот Ѓорѓе Иванов во интервју за унгарскиот весник „Маѓар Хирлап“ излезе со ист став како Никола Груевски, дека едно од решенијата за кризата се нови предвремени парламентарни избори.

Иванов за „Magyar Hirlap“: Македонија нема да прифати уцени

Вест - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Решение се и нови предвремени парламентарни избори

ТВ21 - 20.03.2017

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за унгарскиот весник Маѓар Хирлап изјави дека едно од решенијата за надминување на кризата се и нови предвремени парламентарни избори. Според него, на овие избори “граѓаните ќе се изјаснат и за темите кои се ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Ниту едно решение на кризата не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата

Курир - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Решение се и нови предвремени парламентарни избори

Бриф - 20.03.2017

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за унгарскиот весник „Magyar Hírlap“ изјави дека едно од решенијата за надминување на кризата се и нови предвремени парламентарни избори. Според него, на овие избори “граѓаните ќе се изјаснат и за темите кои се ...

Иванов за „Maџар Хирлап“: Нови избори се можен излез од кризата

МКД - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

Алфа - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Р.М. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси, изјави ...

Иванов за најтиражниот унгарски весник„Маѓар хирлап“: Решение за надминување на ситуацијата е нови предвремени ...

Република - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Претседателот Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

Пулс24 - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Нови предвремени избори се можен излез од кризата

Репортер - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Нови предвремени избори се можен излез од кризата

Кајгана - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

Сител - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов: Можно решение за надминување на кризата се и нови избори

+инфо - 20.03.2017

Без нов попис, не може да се бараат права што зависат од статистиката, вели Иванов во интервју за унгарскиот весник „Magyar Hírlap“. Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија.

Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

Нетпрес - 20.03.2017

Лидерот на втората партија според бројот на освоени мандати СДСМ наместо во рок од 10 дена, ме извести по 27 дена дека има обезбедено мнозинство во Собранието со поддршка на сите партии на етничките Албанци.

Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

Канал5 - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Нови предвремени избори можно решение за кризата

24 Вести - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

Телевизија Нова - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Нови предвремени избори се можен излез од кризата

Точка - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

ИВАНОВ: Можно решение за излез од кризата се предвремени избори

Телеграф - 20.03.2017

Лидерот на втората партија според бројот на освоени мандати - СДСМ наместо во рок од 10 дена, ме извести по 27 дена дека има обезбедено мнозинство во Собранието со поддршка на сите партии на етничките Албанци.

Иванов за „Magyar Hírlap“: Ниту едно решение на кризата не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата

Вечер - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Излез од кризата се нови парламентарни избори

Стандард - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов како Груевски за „Magyar Hírlap“: Можно решение за надминување на ситуацијата се и нови предвремени ...

Локално - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

Позитив.мк - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов по сценариото на Груевски-изборите биле решение за кризата која ја создаде

А1 On - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за унгарски медиуми: Можно решение се нови избори во Македонија

Алсат-М - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Решение се и нови предвремени парламентарни избори

Либертас - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов-можно решение се нови избори

Р.С.Европа - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

ИВАНОВ: Ја штитиме Европа од членка на ЕУ која не успеа да ја контролира бегалската криза

Телеграф - 20.03.2017

Ние се соочивме со парадокс, Македонија, која не е членка на Европската Унија, ја чува Европа од Европската Унија. Република Македонија е во Европа, но не е членка на ЕУ. Не сме членка ниту на НАТО ниту на шенген-зоната, а сепак ја штитиме Европа од ...

Иванов за Magyar Hirlap: Нови предвремени избори се можен излез од кризата

Таратур - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов за „Маџар Хирлап“: Македонија нема да прифати уцени

МРТ - 20.03.2017

Нема тргување со Уставот, со државните интереси и со македонските граѓани. Сепак, добрите односи се императив за Македонија, изјави шефот на државата Ѓорге Иванов, во интервјуто за унгарскиот весник „Маџар Хирлап“...

Иванов за „Magyar Hírlap“: Македонија нема да прифати уцени

еМагазин - 20.03.2017

Партиите треба да го бараат решението преку одговорно однесување, а во согласност со Уставот на Република Македонија. Ниту едно решение не смее да го поткопа унитарниот карактер на државата и мора да биде во насока на заштита на државните интереси ...

Иванов: Можно решение се нови избори

Слободен Печат - 20.03.2017

Дел од барањата содржани во платформата на албанските партии зависат од статистиката и реалноста на терен, а во Република Македонија 14 години не е спроведен попис на населението. Без нов попис не може да се бараат права што зависат од статистиката ...