TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јазикот или ќе ги интегрира или ќе создаде паралелни општества за учениците

Радио МОФ - 13.11.2017

Основците од училиштето „Братство“ во скопската населба Тафталиџе секојдневно поминуваат покрај шарените пораки: „Сите сме едно – Тë gjithjë jе mi një “ и „Растеме заедно – Rritemi së bashku“, поставени на ѕидовите на ходниците, изработени од самите ...

Промовиран речник во ООУ „Братство“ во Карпош...

Н.Македонија - 13.11.2017

Промовиран речник во ООУ „Братство“ во Карпош Во просториите на ООУ „Братство“ беше промовиран и презентиран македонско-албански и албанско-македонски речник. На настанот присуствуваа претставници од повеќе институции: градоначалникот на општината ...