TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕК: Работиме на спроведување на договорот со Турција за мигрантите

А1 On - 20.03.2017

Интерес на Европската комисија (ЕК) е да работиме на „планот А“, изјави денеска претставник на ова тело на Унијата одговарајќи на прашањето дали институцијата се подготвува за можноста Турција да го раскине договорот за мигрантите.

ЕК: Нема алтернатива на договорот со Турција за бегалците

Стандард - 20.03.2017

Склучениот договор за реадмисија на бегалци и мигранти незаконски влезени во ЕУ, кои доаѓаат од Турција од пред една година, доби многу критики, но досега никој не понудил употреблива алтернатива, која ќе спасува човечки животи.

Балканот е заложник на проблемите меѓу ЕУ и Турција во однос на мигрантите...

Н.Македонија - 20.03.2017

Балканот е заложник на проблемите меѓу ЕУ и Турција во однос на мигрантите Доведен ли е во прашање бегалскиот договор помеѓу ЕУ и Турција за стопирање на мигрантите од Блискиот Исток кон европската почва, по последниот дипломатски скандал меѓу ...

СЕ ПОДГОТВУВА НОВ БРАН: Ако Ердоган ја крене рампата, околу милион бегалци ќе тргнат кон Балканот

Телеграф - 20.03.2017

Дека државите од регионот сериозно се подготвуваат за нов бегалски бран укажуваат и најавите дека војската на Србија е на готовс да ја штити границата со Македонија, а, пак, Унгарија ја засилува оградата на северната граница Несогласувањето на ...

ЕК: Работиме на спроведување на договорот со Турција за мигрантите

Сител - 20.03.2017

Интерес на Европската комисија (ЕК) е да работиме на „планот А“, изјави денеска претставник на ова тело на Унијата одговарајќи на прашањето дали институцијата се подготвува за можноста Турција да го раскине договорот за мигрантите.

ЕВРОПСКА КОМИСИЈА: Работиме на договорот со Турција за мигрантите

Телеграф - 20.03.2017

Договорот доведе до промени, беа пресечени мрежите на шверцерите, беа спасени човечки животи. Не е во интерес на Турција на нејзините граници да се движат шверцери Интерес на Европската комисија (ЕК) е да работиме на „планот А“, изјави денеска ...

ЕК: Работиме на спроведување на договорот со Турција за мигрантите

Локално - 20.03.2017

Интерес на Европската комисија (ЕК) е да работиме на „планот А“, изјави денеска претставник на ова тело на Унијата одговарајќи на прашањето дали институцијата се подготвува за можноста Турција да го раскине договорот за мигрантите.

ЕК: Работиме на спроведување на договорот со Турција за мигрантите

Идивиди - 20.03.2017

Брисел, 20 март 2017 (МИА) - Интерес на Европската комисија (ЕК) е да работиме на „планот А“, изјави денеска претставник на ова тело на Унијата одговарајќи на прашањето дали институцијата се подготвува за можноста Турција да го раскине договорот за ...

ЕК: Работиме на спроведување на договорот со Турција за мигрантите

Либертас - 20.03.2017

Интерес на Европската комисија (ЕК) е да работиме на „планот А“, изјави денеска претставник на ова тело на Унијата одговарајќи на прашањето дали институцијата се подготвува за можноста Турција да го раскине договорот за мигрантите.