TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Љубов посилна од Берлинскиот ѕид...

Факултети - 10.11.2017

( Фото: Getty images ) Вчера, на 9 ноември, се одбележуваше годишнината од падот на Берлинскиот ѕид , кој сурово го разделуваше градот речиси 30 години, од 1961 до 1989 година. Одбележувањето на 28-годишнината од неговото паѓање го врати и ...

Нивната љубов била посилна и од Берлинскиот ѕид

Кајгана - 09.11.2017

На денешен ден се одбележува годишнината од падот на Берлинскиот ѕид што сурово ги раздвојуваше градот и државата речиси 30 години, од 1961 до 1989 година. Денеска се одбележуваат 28 години од падот на Берлинскиот ѕид, а во текот на 28-те години од ...

Љубовта на тинејџерите Регина и Екхарт Албрехт го урна Берлинскиот ѕид

Репортер - 10.11.2017

Љубовта на тинејџерите Регина и Екхарт Албрехт била поголема од Берлинскиот ѕид, кој вчера одбележа 28 години од неговиот пад. Поради ѕидот, кој речиси 28 години ги раздвојуваше градот и државата,од 1961 до 1989, многу луѓе си го ризикувале својот ...