TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Она кога ќе си го најдеш двојникот во уметничко дело

Кајгана - 13.09.2017

Можеби некогаш ви рекле дека наликувате на некоја позната личнот или дека сте „плукнати“ на нечиј пријател или колешка од работа кои вие не ги познавате. Но, што кога одите во музеј и си го наоѓате двојникот/двојничката во уметничко дело, некои од ...

Луѓе кои ги пронашле своите двојници во музеј

Кафе пауза - 12.09.2017

Дали ви е тешко да се поврзете со класичната уметност? Тоа сигурно им се случува на многумина, но можеби ќе се промени ако успеете да си го најдете двојникот во овие уметнички дела. Дали станува збор за временски патници или пак за чиста случајност? ...