TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

“Бракот е брак” според “Просидба” од Чехов – во Театар Комедија

Скопје инфо - 14.11.2017

Во Театарот Комедија вечерва (20 часот) ќе биде одиграна претставата “Бракот е брак” во режија на Теа Беговска, а работена според “Просидба” од Чехов. Според директорката Мирјана Поповска-Ристов, ова е трета премиера во новата сезона која ќе го ...

Премиера на „Бракот е брак“ во Театар Комедија

А1 On - 15.11.2017

Претставата „Бракот е брак“ на режисерката Теа Беговска, работена според „Просидба“ од Антон Павлович Чехов ќе биде премиерно изведена вечер во Театар Комедија во Скопје. Театарската екипа ја сочинуваат Роберт Ристов, Столе Мицов, Ева Скендеровска, ...

Премиера во Театар Комедија: „Бракот е брак“ е обид за осовременување на „Просидба“ од Чехов

Република - 14.11.2017

Создавањето на една театарска претстава обработено преку комични ситуации што би се случиле кога режисерите и актерите би се виделе од дистанца, го разработува претставата „Бракот е брак“, на режисерката Теа Беговска.

АРХИВА Режисерот Георгиевски и ќерка му Мери за три претстави во Драмски театар наплатиле 40.000 евра

Фокус - 13.11.2017

Текстот е објавен на13 октомври, 2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1149 Ирена МУЛАЧКА Повеќето од актерите во театрите ширум државава во последните неколку години сериозно навлегоа во политичките води, па дел од нив можат да се видат на ...

Премиера на „Бракот е брак“ во Театар Комедија

Орбис - 14.11.2017

Создавањето на една театарска претстава обработено преку комични ситуации што би се случиле кога режисерите и актерите би се виделе од дистанца, го разработува претставата „Бракот е брак“, на режисерката Теа Беговска.

Премиера на претставата „Бракот е брак“ на режисерката Теа Беговска во Театар Комедија

Сител - 14.11.2017

Создавањето на една театарска претстава обработено преку комични ситуации што би се случиле кога режисерите и актерите би се виделе од дистанца, го разработува претставата „Бракот е брак“, на режисерката Теа Беговска.